Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Törölték az európai felhasználók Megaupload fájljait

Twitter bejegyzések sorozatában ostorozta Kim Dotcom a LeaseWeb szerverszolgáltatót, miután kiderült, hogy utóbbi törölte a Megaupload által korábban bérelt 630 szerver tartalmát. A szolgáltató szerint egy évig senki nem mutatott érdeklődést a szerverek iránt, a cégnek viszont komoly anyagi teher ezek bevétel nélküli fenntartása.

0 Tovább

Múzeumba került a TPB első szervere

A 2003-ban elindult The Pirate Bay kalózoldal egyik első szervere bekerült egy svéd számítástechnikai múzeum állandó kiállításának anyagai közé. A múzeum kurátora szerint a szerver a svéd informatikai történelem megkerülhetetlen része.

0 Tovább

Óriásszervert foglalt le a NAV

Több ezer ember kereste fel rendszeresen azt a kalózoldalt, amelynek hátterében a valaha lebukott legnagyobb illegális szerverpark állt. A törvénytelen letöltő oldal a filmforgalmazóknak, zeneszerzőknek és a többi jogtulajdonosnak milliárdos kárt okozott, miközben működtetői több millió forintot kerestek havonta.

Negyvenezer filmet, zeneszámot, szoftvert, játékot és elektronikus könyvet tett hozzáférhetővé a most felszámolt kalózoldal üzemeltetője. Az illegális, 140 terrabyte méretű warez tartalom terjesztésére használt 22 gépes szerverpark nagyjából húszmillió forintot ér. Ezeket az eszközöket Magyarország egyik legnagyobb szervertermében tartották, a jogsértő tartalommal pedig a tárhely-szolgáltató kapacitásának zömét elfoglalták. A kuncsaftok emelt díjas SMS fejében több weboldalon is regisztrálhattak a szolgáltatásra, így az elkövetők törvénytelen vagyonát havonta több millió forinttal növelték.

0 Tovább

Villámgyorsan visszatért a zárolt kalózoldal

Ukrajna egyik legnagyobb kalózportálját, az Ex.ua nevű oldalt január 31-én zárolták a hatóságok. Az akció során 200 szervert foglalt le a rendőrség, amelyeken mintegy 6000 terabájtnyi adatot találtak. Egy ilyen akció rendszerint az érintett illegális fájlmegosztó oldal működésének végét jelentik, ám az Ex.ua néhány nappal a hatósági razzia után ismét elérhetővé vált. 

A TorrentFreak beszámolója szerint azért, mert a rendőrség fel kellett oldja a domain név zárolását, az ugyanis önmagában nem sért szerzői jogot.

A rendőrség időközben megkezdte a lefoglalt szerverek ellenőrzését, de 1-2 hónapig is eltarthat, míg szakértőik a tételes ellenőrzést elvégzik. 

(Via: TorrentFreak)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek