Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Just Lamps kezdeményezést indított a hamis projektor lámpák azonosítására

A nagykereskedelmi cég két éve figyelmeztetett, hogy hamis projektor lámpák kerültek forgalomba Európában az ázsiai gyártónál jelentkező termékhiány miatt. A probléma azóta csak nőtt. Próbavásárlásokat végeztek világszerte, ahol a meghirdetett ár túl jónak tűnt ahhoz, hogy igaz legyen, és az eredményeik azt mutatják, hogy ma már több ezer hamis lámpa van forgalomban minden piacon.  

Baloldalon az eredeti, míg jobb oldalon a hamis  égő

A szállítói láncba bekerülő lámpák nagyon meggyőzőek. A csomagolás, a kézikönyvek, és az izzók is valódinak tűnnek, a megfelelő logókkal és jelölésekkel. A vevő csak az eredeti lámpával összehasonlítva jöhetnek rá, hogy hamis termékkel van dolga.

Ez azt jelenti, hogy a beszállítótól kezdve, aki azt hiszi remek üzletet kötött a termék importálásával, mindenki be van csapva. Sok esetben a kereskedelmi láncban szereplőpartnerek nem is látják a lámpákat, mielőtt azok a  tényleges felhasználókhoz kerülnek.

A probléma kezelésének érdekében a Just Lamps elindította a www.counterfeitlamps.com referencia honlapot. Az oldal egy útmutató segítségével segít azonosítani a hamis lámpák 80%-át, amely világosan megmutatja az ügyfeleknek, hogy milyen jelöléseket figyeljenek az izzókon, mire számítsanak egy valódi lámpa esetében.  A weblapot úgy tervezték, hogy bárki könnyen tudja használni, aki amúgy nem tudná biztosan felismerni a hamisítványokat.

Az izzójelölések bemutatásán túl, az oldalon található egy útmutató az egyéb árulkodó jelekről, tanácsok a további lépések tekintetében, valamint egy ingyenes értékelő szolgáltatás az aggódó fogyasztók számára. 

A weblapon túl, a cég egy egyszerű listát tett közzé izzó gyártónként a szervízmérnökök számára, amit magukkal tudnak vinni, amikor lámpát cserélnek. A lista a helyi Just Lamps irodákban érhető el. A továbbiakban szándékukban áll megosztani az ingyenes tanácsadási szolgáltatásuk eredményeit, megállapításait a projektor gyártókkal, hogy ezzel is segítsék megőrizni a csereizzó iparág jó hírnevét.

via: hiddenwires

0 Tovább

Több mint 700 hamisítványokat forgalmazó oldalt kapcsoltak le

Nagy sikerrel zárult a negyedik alkalommal megszervezett Project Cyber Monday néven futó nemzetközi akció. A hong kongi, az európai és az amerikai hatóságok több mint 700 hamisítványt forgalmazó oldalt kapcsoltak le egyszerre.

0 Tovább

„Őszi szüret” a mosószer hamisítóknál

Néhány hete a fővárosban, a napokban pedig a Dél-Alföldön számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói egy-egy mosószer-hamisító üzemet. A két ügyben összesen 4,5 tonna hamis mosóport, több mint 32 000 liter folyékony mosószert, másfél ezer doboz hamis vízlágyítót, több ezer kilogramm alapanyagot, és a gyártáshoz használt eszközöket, csomagolóanyagokat foglaltak le. Tíz férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

1 Tovább

Két nagy hamis szállítmányt is elcsíptek a pénzügyőrök

Két jelentős hamis szállítmányt is elcsíptek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az elmúlt napokban. Vámosszabadi térségében két szlovák rendszámú kamionban mintegy 125 millió forintot érő hamisított konyhai eszközt találtak, míg egy közúti ellenőrzés során az M5 autópályán pedig 15 millió forint értékű hamis mosógél szállítmányra bukkantak

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek