Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyarországi címkézésű hamis fogamzásgátló szerekre figyelmeztetnek Nigériában

Címkézése szerint Magyarországon gyártott hamis esemény utáni tabletták forgalmazása miatt óvatosságra inti a lakosságot a nigériai gyógyszerhatóságok. Egyelőre nem tudják, mit tartalmaznak a készítmények.

A nigériai Nemzeti Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal (NAFDAC) hamisított Postinor-2 elnevezésű, szájon át adagolható fogamzásgátló tabletta miatt adta ki a figyelmeztetést. A Prostinor-2 egy sürgősségi fogamzásgátló szer, amely a védekezés nélküli közösülést követő 72 órában alkalmazható.

0 Tovább

Fogamzásgátlók hamisítását ösztönzi az egy gyermekes családmodell?

Az egy gyermekes családmodell okán Kínában hatalmas a kereslet a fogamzásgátló termékek iránt. A keresletet azonban nem csak a legális gyógyszergyártók igyekeznek kielégíteni, de a hamisítók is lecsaptak a piacra. A hamisítványok között nem csak a megelőző jelleggel szedett fogamzásgátlók, de esemény utáni tabletták is kaphatók.

Az alábbi hír szerint Kínában akkor a kereslet a terhesség elkerülése érdekében alkalmazható készítmények iránt, hogy számos kereskedő vállalja a kockázatát annak, hogy engedély nélkül árusítja a receptköteles készítményeket. Az illegális termékek jelenléte okán a kínai hatóságok rendszeresen végeznek ellenőrzéseket. A közelmúltban Pekingben tartottak razziát, ahol öt, egészségügyi termékeket értékesítő üzletben is találtak hamisított, sürgősségi fogamzásgátló szereket, köztük esemény utáni tablettákat. A boltokban összesen 60 doboz fogamzásgátló szert foglaltak le.

A hatóságok az eset kapcsán figyelmeztették a lakosságot, hogy receptköteles gyógyszert orvosi rendelvény nélkül fogyasztani önmagában is veszélyes. A hamisítványok azonban ismeretlen és ellenőrizetlen összetevőik okán egyáltalán nem biztos, hogy megfelelnek céljuknak, ráadásul súlyos egészségkárosító hatásuk lehet.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek