Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Koppintott autók a világ legdrágább játékában

Hiába vált a világ legköltségesebb, és egyben a legkelendőbb videojátékává a múlt héten megjelent GTA V, van amire így sem jutott pénz, és itt a játékban szereplő autók jogdíjaira gondolunk. Vagy a valódi autók koppintása is csak a játék által nyújtott görbe tükör része? Döntsétek el ti! A National Post gyűjtése következik.

1 Tovább

Hatvan éves a vonalkód

Már 1952 októberében szabadalmaztatták a vonalkódot, ami hatvan éves pályafutása alatt a világ minden termékét "meghódította". A technológiát hamisítás ellen is sikerrel alkalmazzák.

1952. október 7-én került szabadalmi oltalom alá a vonalkód, napjaink legelterjedtebb információs kódja. A szabadalmat Bernard Silver és Norman Joseph Woodland jegyzi, akik automatikus információleolvasás technológiája iránti kutatásaik során fejlesztették ki a különböző vastagságú függőleges világos és sötét közökből, illetve vonalakból álló kódsort. (Nem mindenki tudja, de a vonalkódban nem a fekete vonalak, hanem a köztük lévő fehérek a "hasznosak", mivel ezekről verődik vissza a leolvasó által kibocsátott impulzus. A különböző vastagságú és távolságú fehér vonalak egy számsorozatot kódolnak, amit általában számjegyekkel is kiírnak a vonalkód alatt.)

4 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek