Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezerszám készült a hamis kozmetikum a lengyel hamisító gyárban

Hamis testápolókat, parfümöket, samponokat és hamis mosószert gyártott az a hamisító banda, amelynek tagjait decemberben leplezték le a lengyel hatóságok az Europol segítségével. Az akció során tízezernyi üres flakon, hamis címke és több hordónyi hamis kozmetikum került elő.

0 Tovább

Csak az egészséges gyanakvás védhet meg?

A Yahoo 7 News ausztrál hírportál utánajárt, mennyire elterjedtek a hamisított kozmetikumok a kontinensnyi országban. Az eredmény kiábrándító, számtalan helyen találkoztak hamis krémekkel, szemfestékkel, rúzsokkal és egyéb piperecikkekkel. A videóban sokkoló képek is láthatóak az ilyen termékek által okozott „mellékhatásokról”, bőrgyógyászati panaszokról. 

A megszólaltatott szakértő arra figyelmeztet, hogy az ilyen termékek gombás, bakteriális fertőzéseket is okozhatnak – a bennük található, rendszerint jelentős dózisú nehézfém okozta allergiás reakciók mellett.

A filmből az is kiderül, hogy ma már szinte alig megkülönböztethetőek avatatlan szemek számára az eredeti termékek a hamisítványoktól. Így nem marad más, mint egészséges gyanakvással viseltetni, ha feltűnően olcsón kínálnak prémium-termékeket, olyan árusok, akikből nem néznék ki, hogy hivatalos viszonteladói lehetnek a nagy márkáknak!

2 Tovább

Tükör és applikátor a hamisítványban

Valószínűleg a ma ajánlott az egyik legátfogóbb eredeti-hamis termék összehasonlító videó, amit valaha láttunk. A készítő tényleg minden apró részletre kitér, szóval, aki festi a szemét, és még a MAC termékei is érdeklik, az alaposan figyeljen oda, mert ma sok mindent megtudhat!

Az anyagban három darab MAC szemhéjfesték kerül összehasonlításra, amelyből 1 darab eredeti, 1 darab gyenge és 1 darab jobb minőségű hamisítvány. A videó a csomagolás összevetésével indul, amelyből máris sok minden kiderül: milyen az eredeti doboz színe, hogy néz ki a vonalkódja, hogyan jelölik a szín kódját, az összetevőket. A különbségek szembetűnőek:  nyomtatás helyett matrica, eltérő alap és betűszín, más kódolás.

A következőkben maga a szemhéjfesték kerül összevetésre. Az első dolog, ami itt eszünkbe juthat, hogy a dobozok nélkül a három termék mennyire egyforma... az apró eltérések azonban segítenek felismerni, hogy nem is annyira azok. Ebben az esetben is a matricázás különbözősége segít dönteni: az eredeti MAC alapszíne matt hatású fekete, betűszíne szürke. Apróbb, nehezen összevethető részlet a műanyag tok: az eredeti élénkebb fekete, kissé csillog, felülete sima, nincsenek rajta műanyagforgácsok, a színt látszani engedő műanyag fedlap fényes, nincsen rajta gyűrűszerű bevésés.

Érdekesség, hogy az egyik hamisítvány nem csak a festék felöli oldalon nyílik. A másik felén kis tükröt és applikátort "rejtettek el" benne a hamisítók. El kell ismerni, ez nem egy rossz ötlet, de fontos tudni, hogy a MAC videóban látható termékében nincs ilyen. Szóval, ha minőségi, megbízható kozmetikumra vágytok, ne dőljetek be egy ilyen bónusz trükknek!

0 Tovább

Óvakodj a hamis kozmetikumoktól!

Ma a kanadai CBS egy riportját mutatjuk meg nektek, amely a kozmetikum hamisítással és a hamisítványok használatának veszélyeivel foglalkozik. Az anyag a hatóságok által lefoglalt hamis szerek bemutatásával kezdődik: a készletben a hamis parfümöktől a szempillaspirálon át a hamis szemhéj festékekig szinte minden szerepel. Rögtön szemet szúr a hamisítványok egyik jellemzője, hogy egy-egy betű megváltoztatásával próbálják megtéveszteni a vásárlót - a Chanel No 5. a doboz szerint a Chamele No 5. nevet kapta.

A riport kiemeli, a modern gyártási technikáknak köszönhetően a hamisítók nagyon megtévesztő, az eredetivel szinte megegyező megjelenésű hamisítványokat gyártanak, de arra is kitér, sosem tudhatjuk a hamis sminkszerek milyen összetevőkkel készülnek. A riportban elhangzik, volt rá példa, hogy egy hamis szemhéj festék olyan súlyos allergiás reakciót okozott, hogy a vevő kórházi ápolásra szorult. Egy másik hamis termék esetében bőrpírt, égő érzést tapasztalt a felhasználó, míg egy harmadik esetben szennyvizet és baktériumokat mutattak ki a hamis samponokban.

Bár a riport kanadai, a hazai fogyasztókat éppúgy érinti a probléma. Elég, ha kisétálunk a legközelebbi piacra, hogy a tucatjával felhalmozott "márkás" parfümökkel, sminkszerekkel szembesüljünk. Bármily csábító is egy Chanelnek vagy más luxus illatnak látszó parfümöt olcsón megvásárolni, mindig tartsuk észben, hogy a veszélyes vegyi anyagoktól kezdve a vizeletig bármi lehet ezekben, amit ép ésszel sosem akarnánk a bőrünkre fújni, kenni!

0 Tovább

Egyértelmű jelek

Ma egy kicsit csajosabb bejegyzéssel készültünk, ami elsősorban a hölgyeknek szól, illetve azoknak, akik a kozmetikumok vásárlásában, használatában érdekeltek. Oxoxtali blogján bukkantak rá egy érdekes bejegyzésre, ami hamis kozmetikumok azonosításában nyújt segítséget. A blogger akaratán kívül vásárolt hamis Mac szájfényt az interneten (kb. 30 dollárért, ami nem kevés...), és fotók segítségével mutatja be, miről lehet felismerni a hamisítványt.

Először is hangsúlyozza, hogy a Mac egy igen magas minőségű kozmetikai termék, így eléggé valószerűtlen, hogy egy eredeti termék olyan karcosan érkezzen, ahogy az alábbi képen látható.

A következő képen a szájfény tubusának alja látható, amelyen a szín fantázia neve ("Emancipation") szerepelne, ha a termék eredeti lenne, ehelyett viszont csak egy sorszám látható. Hasonló módon a kis kerek matricán kellene szerepeljen a gyártási szám, ami a Mac esetében egy betű és szám kombináció, de ez sincs rajta.

Végül, a leglátványosabb különbség a szájfény szétcsavarása után válik láthatóvá. Balra a hamis, jobbra egy eredeti Mac applikátora...

0 Tovább
«
12

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek