Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hamis malária gyógyszerek története

A hamis malária gyógyszerekről "mesél" az alábbi videó, ami a Juma petíció néven életre hívott, globális gyógyszerhamisítás elleni akció részeként született. A hamis malária gyógyszerek okozta probléma, Magyarországról nézve bármilyen távolinak is tűnik, ahogy a videó is jelzi, még sincs olyan messze, mert megszüntetésében nekünk is részünk lehet!

0 Tovább

Petíció a hamis malária gyógyszerek ellen!

A Dutch Malaria Foundation szerint minden ötödik percben meghal egy gyermek a hamis malária elleni gyógyszerekkel való kezelés eredményeként. Az alapítvány petíciót indított a hamisítványok gyártása ellen, amelyben követeli, hogy a nemzeti kormányok szenteljenek nagyobb figyelmet a problémának.

0 Tovább

Gyógyszerhamisítás akadályozza a betegségek leküzdését

A malária elleni gyógyszerek hamisításáról találtunk egy videó riportot, amelyet ma bemutatunk nektek. Szerencsére, minket nem igazán érint a betegség, de világszerte mintegy 200 millióan fertőződnek meg, főleg az afrikai és ázsiai országokban.

A betegség leküzdése érdekében tudósok egy csoportja tradicionális kínai gyógyszereket alapul véve kifejlesztett egy Artemiszin tartalmú készítményt, amellyel az elmúlt tíz évben jelentős eredményeket értek el a kezelések területén. Sikereiket, és a betegek gyógyítását azonban manapság egy újabb probléma veszélyezteti, ez pedig a gyógyszerhamisítás.

A hamis készítmények lassítják vagy teljes egészében akadályozzák a gyógyulást, így ezrek halnak bele értelmetlenül az amúgy gyógyítható betegségbe. Hasonlóan súlyos probléma, hogy az alacsony hatóanyag tartalommal készülő hamisítványok fogyasztásának eredményeként a malária kórokozók ellenállóvá válnak a kezelésekkel szemben. Ez jelenleg a kezelések hatékonyságának lassulásában mutatkozik, hosszabb távon azonban teljesen hatástalanná teheti a jelenleg alkalmazott gyógyítási eljárásokat.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek