Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyre több árut foglalnak le Olaszországban

A tavalyi évben az olasz hatóságok 130 millió darab hamis árut foglaltak le, az autóalkatrészektől kezdve a szépségápolási cikkekig szinte minden termékkör érintett volt. A 2012-es adatokhoz mérve ez 25 %-os növekedést jelent.

0 Tovább

Eladta a felhasználók adatait a kalózoldal

Több kalózoldalt is üzemeltetett az az olasz férfi, aki bevételeit azzal toldotta meg, hogy eladta a felhasználók adatait a potenciális hirdetőknek. A kalózkodó internetezők adataik harmadik félnek történő átadására természetesen nem adtak engedélyt.

Az olasz hatóságok tavaly novemberben öt weboldalat, köztük az ország legnagyobb engedély nélkül működő zenei oldalát, az Italianshare.net-t zárták be szerzői jogsértés gyanújával. Az oldalaknak összesen 300 ezer felhasználója volt, és több mint 30 ezer darab, zenei, filmes és egyéb tartalomra mutató illegális letöltési linket tettek közzé. Az olasz pénzügyi rendőrség a nyomozás eredményeként őrizetbe vette a weblapok közös üzemeltetőjét, az internetes körökben Tex Willer-ként ismert férfit.

A hatóságok szerint Willer komoly pénzügyi csalást hajtott végre kalóz vállalkozásai révén: 83 ezer eurós adótartozása mellett 100 ezer euró értékben állított ki hamis számlákat, és mintegy 37 ezer eurót keresett azzal, hogy a weblapok felhasználóinak személyes adatait, így ezek e-mail és IP-címét is eladta hirdetőinek. Mivel az adatok harmadik félnek történő kiadására nem kért, és így nem is kapott engedélyt a felhasználóktól, súlyosan megsértette ezzel az adatvédelmi szabályokat.

A rendőrség úgy becsüli Willer 2007 óta a hirdetési helyek eladásából és az oldal fenntartása érdekében gyűjtött adományokkal mintegy 580 ezer eurót kereshetett.

(Via: TorrentFreak)

3 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek