Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Parfümgyártót perel a Prada

Úgy tűnik, hogy ezúttal túl messzire ment egy designer ihletésű parfümök utángyártásával foglalkozó cég, ugyanis olyannyira sikerült felbőszíteni legújabb termékükkel a híres olasz divatházat, a Pradat, hogy az keresetet nyújtott be ellenük a bíróságon.

0 Tovább

A kamu bevásárlóközpont

Még egy ilyen plázát nem találni sehol a világon, mint a kínai Senjang városában székelő Wanda bevásárlóközpont. Ha itt végig sétál az ember, több mint ismerős márkák üzleteibe futhat bele. Sorban következnek egymás után a Herwés, a Cnanel, a Häagen Dezs és a Starbocks üzletei. Álljunk csak meg! Mintha valami nem stimmelne!

0 Tovább

Csereprogramot hirdet az Apple a hamis adapterekre

Az elmúlt hónapban többször is beszámoltunk arról, hogy hamis iPhone töltők súlyos áramütéseket okoznak világszerte. Miután egy tragikus esetben a hamisítvány használata halálos áldozattal járt, a kaliforniai cég alapos vizsgálatokat indított, és hogy megelőzze a további sérüléseket csereprogramot hirdetett a hamis adapterekhez.

0 Tovább

Depressziósak a fájlcserélők?

Szokatlan kutatást készített a Missouri University of Science and Technology, amely a fájlcserélés és a depresszív tünetek közötti kapcsolatot vizsgálta. A szakértők szerint a betegségre utaló tünetekkel rendelkezők aktívabb fájlcserélők, mint a tünetekkel nem rendelkező társaik.

Korábbi mentál higiénés felmérések találtak már kapcsolatot az intenzív online vásárlás, közösségi oldal használat, internetes szerencsejátékozás és éjjeli netezés között is, ám ez a felmérés az első, amely a kalózkodással köti össze a panaszokat.

A kutatás elkészítéséhez mintegy 200 egyetemi hallgató hálózathasználati szokásait vizsgálták, amelyeket később összevetettek egy másik kutatással, amely ugyanezen hallgatók mentális állapot felmérését végezte. Az eredmények szerint a depresszióra utaló tünetekkel pozitívan korrelál, hogy az érintett milyen aktivitással használja a P2P rendszereket.

A felmérés kapcsán Dr. Sriram Chellappan vezető kutató javaslatként megfogalmazta, hogy az internethasználat monitorozására fejlesztett alkalmazással jó pontossággal lehetne szűrni a kockázatos viselkedést, vagyis pusztán a látogatott oldalak és a látogatás gyakorisága alapján ki lehetne találni, kinek vannak panaszai. Dr. Chellappan szerint, ha egy ilyen szoftver lenne telepítve a campus rendszerére az iskola vezetőit arról, melyik diáknak lehet szüksége segítségre…

(Via: TorrentFreak)

0 Tovább

Batman járműve különleges

Ez a megállapítása annak a kaliforniai bírónak, aki azt a kérdést vizsgálta, védhető-e szerzői jog által a Denevérember autójának formatervezése. Az eljárást a Batman-jogokat birtokló DC Comics kezdeményezte Mark Towles ellen, aki Gotham Garage nevű üzletén keresztül a híres Batmobil replikáit értékesítette. Mostanáig.

A DC Comics szerint a Gotham Garage kereskedelmi tevékenysége jogsértő, és ennek az érvelésnek a bíró helyt adott. Bár az amerikai jogszabályok másképp rendelkeznek a használati tárgyakat érintő jogvédelemről, a bíróság megállapítása szerint az ezeken található nem funkcionális elemek formatervezése jogvédelem alá helyezhető. A bíró szerint a Batmobil tehát különleges, egyedien megkülönböztető dizájnnal bír, amely a közlekedési célhoz nem ad hozzá, ellenben szellemi terméknek minősül.

Hasonló ítélet született tavaly decemberben is egy másik ügyben, amely szuperhősök ruhájának jogvédelmét vizsgálta. E szerint a ruha, mint használati tárgy nem jogvédett termék, ellenben a nem funkcionális elemek, mint a színek összeállítása, mintázat, ami az egyediségét meghatározza, igen. Tehát, Batmannek nem csak az autója, de a ruhája is védett!

(Via: The Hollywood Reporter)

0 Tovább
«
12

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek