Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Másfélezer hamis szabadidőruhát találtak Nagylaknál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Nagylak térségében megállított teherautó rakterében közel másfélezer darab hamisított szabadidőruhát találtak. A mintegy 10 millió forint értékű árut lefoglalták.

A lengyel állampolgárságú féri által vezetett szintén lengyel rendszámú teherautót okmányai szerint különböző textilárut szállított Törökországból Magyarországra. A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a járművet felnyitották és arra lettek figyelmesek, hogy a raktérben több jelöletlen zsák található, melyekben világmárkák logójával ellátott termékek is vannak, ezért tételes vizsgálatot tartottak. A szigorított ellenőrzés során a rakományból összesen 1463 darab márkavédett jelzésű szabadidő ruha került elő. A szakértő előzetes véleménye alapján a ruházati termékek hamisítványok, azok forgalomba hozatalához nem rendelkeznek a jogtulajdonosok engedélyével.

A videót a NAV pénzügyőrei készítették a lefoglalt termékekről

A pénzügyőrök a megközelítőleg 10 millió forint piaci értékű ruhaszállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók ismeretlen tettes ellen szerzői jogok jelentős vagyoni hátrányt okozó bűntettének gyanúja miatt eljárást indítottak.

(Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség)

0 Tovább

Vámvizsgálat és fotóművészet találkozása

Taryn Simon fotográfus tavaly öt teljes napot töltött a New York-i John F Kennedy Nemzetközi repülőtéren, ahol napi 24 órában fényképezte a vámellenőrzéseken talált árucikkeket. A projekt eredménye 1075 darab fotó, amely az utasoktól elkobzott, illetve a küldött-fogadott csomagok átvizsgálása során lefoglalt tiltott terméket mutat be.

A képeken dohányáru, alkohol, drogok, állati testrészek, gyógyszerek, szteroidok, ékszerek, kalózlemezek, hamis ruházati cikkek láthatók, amelyeket ugyan a kontextusból kiragadott a művész, de mégis megmutatják az amerikai valóság egy újabb szeletét...

A fotókból Contraband címmel album is készült, amelyben online lapozgatni ugyan nem tudunk, de a New York Times oldalán kaphatunk némi ízelítőt a sorozatból, míg a Wired beszámolóján keresztül a művésznő egyéb munkáiba is bepillanthatunk.

0 Tovább
1234
»

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek