A Kínában működő hamis Apple szaküzletek után most Mianmaron bukkant fel egy üzlet, ami az almás cég hivatalos üzletének álcázza magát. Igen ám, de az iTab néven működő bolton  kissé szokatlan a kiírás.

A japán Rocket News 24 írt beszámolót a mianmari boltról, amely bár követi a hivatalos Apple boltok letisztult dizájnját, egyértelműen hamisítvány. Az első szembetűnő eltérés a bejáratnál fogadja a látogatókat, ez ugyanis nem egy Apple Store, hanem egy "A ple Sto e". Szemfülesebbek azt is kiszúrják, hogy a logóban az alma levele is kissé csálén áll.

Arról nem esik szó a cikkben, hogy a boltban kapható termékek eredetiek-e, arról viszont igen, hogy az üzlet készlete elavult. Nem legújabb fejlesztésű Apple termékek kaphatóak, hanem régebbiek. A lemaradás a cikk szerint különösen a Macbook-ok esetében jellemző, ráadásul táblagépekből is csak WiFi-s modellt kapni.

Legújabb modellek nincsenek, van viszont tiszteletadás az elhunyt Apple vezér felé. Steve Jobs bekeretezett fotója mellett a trendteremtő cégvezető összes saját és önéletrajzi írása megtalálható.

A beszámoló külön kiemeli, hogy a női alkalmazottak nem céges, hanem tradicionális mianmari viseletet hordanak. Arra a kérdésre, hogy ez egy hivatalos Apple üzlet-e, egyikük sejtelmes mosoly keretében megjegyzi, "ez egy olyan üzlet, ahol Apple termékeket árulnak".

(Via: Rocket News 24)