A francia kormány jutalmazási rendszerrel ösztönzi a legális zeneletöltő szolgáltatások használatát. Carte Musique programja keretében ugyanis online letöltő kuponokat vásárolhatnak az állampolgárok, amelyek értékét a kormány megduplázza. Így a francia netezők egy 25 euró értékű letöltő kártya megvásárlása esetén nem 25, de 50 euró értékben tölthetnek le zenét a résztvevő felületekről. A program október 28-ai elindítása óta már 10 ezer letöltő kártyát adtak el, többségében a legnagyobb, 25 eurós címletűt.

A kalózkodás visszaszorítását célzó kezdeményezésnek többek között az Amazon, az iTunes, az Orange, a Virgin és a Deezer is a partnere. Hivatalosan letöltő kártyát csak a szakértők szerint az illegális letöltők kemény magjának számító 12-25 évesek vásárolhatnak, de mivel a kor megadása önbevallás alapján történik, valószínűleg az idősebbek is tudnak élni a lehetőséggel.

Két nem kikerülhető korlátozása azonban van még a programnak. Egy adott összegű kupont, amely lehet 5 (támogatással 10), 10 (20) vagy 25 (50) eurós címletű, teljes egészében egy szolgáltatónál kell beváltani. Így csak a kisebb címletű kuponok választása esetén lehet több e-bolt kínálatából válogatni. Ezen felül egy felhasználó egy évben csak maximum 25 eurós támogatást használhat fel vásárlásaihoz.

A kormány a támogatási programra évi 25 millió eurót szán. Az egy szolgáltató felé kifizetett állami rész pedig nem haladhatja meg az 5 millió eurót, elkerülve ezzel, hogy egyik vagy másik felület az állami beavatkozásnak köszönhetően tegyen szert piaci előnyre.