Hamis potencianövelő tablettákat találtak a pénzügyőrök egy külföldről érkezett postai küldeményben a Liszt Ferenc Repülőtéren. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Indiából érkező küldeményt választottak ki vizsgálatra. A 643 kg súlyú küldeményt Ukrajnába kívánta továbbítani a belföldi címzett. A csomag felbontása után több mint egymillió darab kék színű, Viagrára hasonlító tablettára bukkantak, amelyekről a védjegyjogosult megállapította, hogy azok az eredetire megtévesztésig hasonlító hamisítványok.

A NAV pénzügyőrei a 221 millió forint értékű tablettákat lefoglalták és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek az illetékes pénzügyi nyomozóknál.

Az alábbi videók az ellenőrzés során készültek. A kissé remegős kép ellenére jól látszik, ahogy a pénzügyőrök kibányásszák a dobozokból a gyémánt formájú tabletták gyártásához használt eszközöket, illetve alább a műanyag dobozokba csomagolt kis kék tablettákat.

Egy héten belül immár második alkalommal derítettek fel hamis Viagra tablettákat a NAV munkatársai. Az elmúlt hétvégén a pénzügyi nyomozók egy békéscsabai házaspárt vettek őrizetbe, akik hamis vágyfokozók értékesítésével foglalkoztak. A házukban 300 millió forintnyi értékben találtak a rossz minőségű szerből. Erről az esetről részleteket a hamisgyogyszer.hu oldalán olvashattok!

(Forrás: NAV)