Az amerikai hatóságok szerint területi rivalizálás állhat azon hamis figyelmeztetések mögött, amelyek cápatámadásra hívják fel a figyelmet Santa Cruz keleti partján. A hatóságok szerint még csak nem is láttak cápát a környéken, támadásról végképp szó sincs.

Hamis a cápaveszély

Hamisnak minősítették a kaliforniai hatóságok azokat a figyelmeztetéseket, amelyek Santa Cruz County Pleasure Point nevű tengerpartján tűntek fel a napokban, és amelyek arra figyelmeztetik a szörfösöket, ne menjenek a vízbe a korábban történt cápatámadások miatt. A kamu felirat három helyszínt nevez meg, ahol állítólag cápák támadtak szörfösökre. A falragaszok azt javasolják, a hullámlovasok Pleasure Point helyett a Cowells nevű partszakaszon szörfözzenek.

A hatóságok úgy vélik, területi rivalizálás állhat a hamis riogatás mögött. Jó ideje köztudott ugyanis a Pleasure Point és Cowells közötti versengés, így a figyelmeztetések kihelyezése egy arra kitalált trükk lehet, hogy Cowells hullámaihoz csábítsák a szörfösöket.

A hatóságok szerint egyébként olyannyira valótlan a figyelmeztetések tartalma, hogy hosszú ideje cápát sem láttak a környékén, nem hogy támadás történt volna.

(Via: NBC Bay Area)