Kolumbia egyik patinás labdarúgóklubja, az Independiente Santa Fe játékosai a hétvégi idegenbeli rangadón kénytelenek voltak koppintott szerelésben pályára lépni, mivel az illetékesek elfelejtettek gondoskodni az eredeti mezekről.

Történt ugyanis, hogy a csapat felszereléseivel megbízott dolgozó összekeverte a színeket, és csak hazai szettet pakolt be az idegenbeli rangadóra, aminek kinézete viszont ütközött a hazai csapatéval, így mindenképp mezeket kellett volna cserélni. Az otthon játszó klub, a Boyaca Chico azonban nem volt hajlandó átöltöztetni a labdarúgóit, így a Santa Fe vezetőinek gyors megoldást kellett találnia.

A kínos helyzet feloldásaként végül a csapat egyik asszisztense kiszaladt a stadion környéki utcai árusokhoz, és felvásárolta az összes koppintott Santa Fe mezt, darabját 6 dollárért. A játékosok neveit, illetve számait pedig még ennél is házilagosabb megoldással, egy piros filctollal írták fel a pólók hátuljára. A hamis mez végső soron szerencsét is hozott, mivel a lefújás után a Santa Fe kettő nullás győzelmet aratott a rivális csapat felett.

A győzelem a klub szóvivője szerint különösen édes, mert az ellenfél annak reményében, hogy játék nélkül is otthon tarthatják a pontokat, szemernyi hajlandóságot sem mutatott a helyzet normális keretek közötti megoldására.

via: abc