Hat hónap alatt több mint 86 millió dollár értékű hamis terméket foglaltak le az amerikai hatóságok Miami nemzetközi repterén. A hamis termékek között ékszerek, órák, elektronikai cikkek is szerepeltek.

Hamis Louis Vuitton karperecek (Forrás: CBP Photography)

Az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének (UCBP) munkatársai az elmúlt hat hónapban összesen 505 hamisítványokat tartalmazó szállítmányt állítottak meg Miami nemzetközi repülőterén. A szállítmányokban ruházati cikkek és kiegészítők, sőt elektronikai termékek is szerepeltek. A hatóságok hamis Beats by Dr. Dre fülhallgatókat, Bulgari órákat, Louis Vuitton ékszereket, sőt táblagépeket is lefoglaltak. A szakértők szerint a hamisítványok értéke a javasolt fogyasztói árral számolva meghaladja a 86 millió dollárt.

Néhány a CBP által lefoglalt hamisítványok közül (Forrás: CBP Photography)

A CBP hangsúlyozta, a hamisítványok piaci jelenléte minden piaci szereplőre veszélyt jelent, az államnak és a legálisan működő kereskedőknek anyagi kárt okoz, a fogyasztók számára pedig akár közvetlen veszélyt is jelenthet, ha a termék a minőségi és egészségügyi szabványoknak nem felel meg. 

(Via: CBP)