A japán hatóságok őrizetbe vettek egy helyi rendőrt, aki egy anime vetítésre beülve videókamerával próbálta meg rögzíteni a filmet. A rendőr azzal védekezett, hogy a felvételt saját célra készíti.

Az őrizetbe vett rendőr a Magical Girl Lyrical Nanoha anime sorozat alapján készült mozit próbálta meg filmre venni. A sorozat különleges képességekkel rendelkező fiatal lányokról szól, és hangsúlyos szerepet kap benne a japán popkultúra.

A Fukushima prefektúrában szolgáló 38 éves rendőrt Fukushima város egyik mozijában kapta rajta a mozi egyik alkalmazottja, amint éppen a felvétel indításához készülődött. Mint kiderült, nem ez az első alkalom, hogy mozifelvétel készítésével próbálkozott. A férfi kihallgatása során azzal védekezett, hogy a felvételt saját célra akarta készíteni, és nem állt szándékában értékesíteni a másolatot.

A japán szerzői jogi törvények tiltják mozis vetítésekről történő videófelvételek készítését. A helyi törvények ráadásul igen szigorún szankcionálják a kalózkodást: egy októberben hatályba lépett törvénymódosítás például nem csak a kalózfájlok terjesztését, de az illegális letöltést is börtönbüntetéssel szankcionálja.

(Via: Epoch Times, Kép forrása: Japan Cinema)