Díjeső és kritikai elismerés ide vagy oda, úgy fest A bombák földjén című filmről újra és újra jogviták kapcsán kell olvassunk. Először is, a készítők a gyártás pillanatától kezdve csatáznak az illegális letöltőkkel. Előbb attól volt hangos a témával foglalkozó sajtó, hogy a gyártó stúdió rekordmennyiségű gyanúsított IP-címével indított eljárást a kalózok ellen (a sztoriról "A történelem leghosszabb vádlott listája!" címmel mi is írtunk), aztán pedig attól, hogy ezek 90 százaléka ellen ejtették a vádakat. A friss hír, végre valami pozitívum a Voltage Pictures, Kathryn Bigelow rendező és a forgatókönyvíró Mark Boal számára.

Egy iraki veterán, Jeffrey S. Sarver ugyanis pert indított a fent megnevezettek, valamint a Summit Entertainment ellen annak gyanújával, hogy a filmhez az ő katonai pályafutása szolgálta alapul, így az alkotók sértik jogait, negatív hírben tüntetik fel, ráadásul a film bevételeiből sem részesült. A jó hír, hogy a Hollywood Reporter híre szerint a bíróság elutasította a keresetet. 

A bíróság azzal érvelt, hogy mivel a film témája az iraki háború, a történet a közérdeklődésre számot tartó produkció, ilyenformán a volt katona pereskedése a szólásszabadság elveivel ütközik. A bíróság megállapította továbbá, Sarver bármilyen hasonlóságot fedezzenek is fel önmaga és a film főhőse között, egyértelműen a film alkotóinak munkája a főhős karaktere. Ami a rossz hírnevet illeti, az eljáró bíró szerint, a film nem akadályozza Sarver szolgálatteljesítését, és nem teremt számára hátrányos helyzetet további pályája vonatkozásában. 

A fentiekre való tekintettel a veteránnak nincs jogalapja részesedést követelni a bevételből sem.