Azt megszoktuk már, hogy az olyan hétköznapi fogyasztási cikkeket, mint a ruhák, cipők, kozmetikumok vagy elektronikai termékek, rendre hamisítják. Időről időre felbukkannak azonban szélsőséges példák, amik kapcsán csak annyit tudunk mondani: még ezt is?!

Balra az eredeti Aquamarine árnyalat, jobbra a hamisítvány 

Mai anyagunkban egy videót mutatunk nektek, amelyben az eredeti gyártó a hamis és eredeti tetováló festékek (!) közötti különbözőségre hívja fel a figyelmet. A festékek hamisítása meglehetősen aggasztó, végtére is a vegyi anyagot a bőrünk alá juttatják be a kért minta alapján, így nagyon nem mindegy, hogy annak összetevői ellenőrzöttek-e, és megfelelnek-e a minőségi/egészségügyi követelményeknek.

Az Intenze festékgyártó a lenti videóban néhány alapvető különbséget mutat meg, hogy a tetováló mestereknek segítsen azonosítani a hamisítványokat. A javasolt ellenőrzések között szerepel a gyártási hely ellenőrzése (ezt a festéket kizárólag az USA-ban gyártják), a csomagolás ellenőrzése (nem használnak zsugorfóliát), a kupakok ellenőrzése (az eredetié átlátszó) és a lezáró fólia ellenőrzése (az eredeti fóliázott, nem dugózott).

A hamis és eredeti festékek talán leghangsúlyosabb eltérése a színben és az állagban mutatkozik meg. Még az avatatlan szem számára is egyértelmű, hogy az azonos fantázianevű hamis és eredeti festékek színe látványosan eltér. Emellett pedig egy pár csepp kiöntése mellett látszik, hogy a hamisítvány nagyon vizes, könnyen folyik, az eredeti sokkal sűrűbb és ragadósabb.