Nem mindennapi látvány részesei lehettek a manilai polgárok, hiszen egy 11 tonnás páncélozott jármű hamis ruhákat, cipőket, kiegészítőket és DVD lemezeket zúzott össze a hamisítás elleni harc egyik nagy sajtóérdeklődés kísérte megmozdulásán.

Fülöp-szigeteken fontosnak tartják, hogy lekerüljenek arról a feketelistáról, amelyet az Egyesült Államok hozott létre azon országok számára, amelyek nem tartják tiszteletben szellemi tulajdont. Ennek érdekében 8 millió dollár értékű hamis márkás terméket semmisítettek meg Manilában. Az összezúzott termékek széles skálán mozogtak. Az Oakley napszemüvegtől kezdve a Lacoste cipőkön át a hollywoodi szuperprodukciók kalózkiadású DVD lemezein át sok hamis termék esett áldozatul a hatóság erélyes fellépésének.

 Ricardo Blancaflor a helyi Szellemi Tulajdon Hivatal általános igazgatója a megsemmisített árucikkek értékét 350 millió pesora, azaz körülbelül 8 millió dollárra becsülte. Az akciónak további folytatása várható, hiszen összesen 1,4 millárd peso értékben foglaltak le hamis terméket a hatóságok a szigetországban. Az igazgató szerint a cél az évi 10 milliárd peso értékű lefoglalás, amely segíthet abban, hogy munkahelyek meneküljenek meg és növeljék az adóbevételeket.