Világszerte egyre ismertebbek az ún. ötujjas cipők. Az alapvetően futócipőnek ajánlott, öt-öt kialakított lábujjal rendelkező lábbelikkel a Vibram robbant be a köztudatba. A trendi darab nem meglepő módon a hamisítók figyelmét sem kerülte el. A cég merész hamisítás elleni kampányáról mi is írtunk korábban, ma pedig egy vásárlói tapasztalatot mutatunk meg.

Az alábbi, vizuálisan néha kicsit nehezen követhető videó érdekessége, hogy a készítő hivatalos viszonteladótól rendelte ötujjas cipőjét. A kicsomagolásnál azonban gyanússá vált számára, hogy nincs a dobozban a tájékoztató füzetke és a cipők gumitalpa sem tiszta. Alaposabb szemrevételezésnél talált néhány további hibát az anyag és a gumitalp kidolgozásában is. Természetesen reklamált az értékesítőnél, ahol elismerték, az utóbbi időben több hamisítványt is találtak, és felajánlották, hogy kicserélik a hamis cipőt eredetire.

A tanulság? Mindig nagyon oda kell figyelni az online vásárlások során. Nem pusztán a kosár telepakolása előtt és közben legyünk figyelmesek, de a termék megérkezését követően is alaposan vizsgáljuk meg a kapott árut, hogy tényleg az-e, amit vártunk.