Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hamis Converse cipők egy kamionban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Vámosszabadi térségében 30 millió forint értékben, mintegy 15 ezer pár hamis sportcipőt foglaltak le egy szlovák kamionból.

0 Tovább

Húszezernyi piros talpú akadt fenn a vámon

Minden a divathoz picit is értő személy tudja, piros talpú cipőt viselni egyet jelent a minőséggel és a luxus érzésével. A Los Angeles-i hatóságok által lefoglalt több mint 20 ezer lábbelit azonban szerencsére senki sem fogja hordani.

A piros talp a védjegye a francia tervező, Christian Louboutin cipőinek. A magas sarkakat és piros talpakat a nők imádják, sőt minden híresség gardróbjának részét képezik. Ám mivel egy-egy eredeti pár ára 800 és 3000 dollár között mozog, nem csoda, hogy a hamisítók termékkínálatában is kaphatók.

A napokban az Egyesült Államok Vám- és Határőrsége (CBP) hatalmas szállítmányt állított meg hamis Christian Louboutin cipőkből. Los Angeles-Long Beach kikötőjében összesen 20457 pár hamis lábbelit találtak egy Kínából érkező konténerben. A rakomány szállító levele szerint a konténer 57 ezer dollárnyi cipőt tartalmazott, ám a márka valódi értéke alapján a szakértők úgy becsülik, akár 18 millió dollár értékben is értékesíthették volna a hamisítványokat.

(Via: CNN, Fotók: Daily Breeze, CBP)

4 Tovább

Hivatalos viszonteladótól hamisítványt?

Világszerte egyre ismertebbek az ún. ötujjas cipők. Az alapvetően futócipőnek ajánlott, öt-öt kialakított lábujjal rendelkező lábbelikkel a Vibram robbant be a köztudatba. A trendi darab nem meglepő módon a hamisítók figyelmét sem kerülte el. A cég merész hamisítás elleni kampányáról mi is írtunk korábban, ma pedig egy vásárlói tapasztalatot mutatunk meg.

Az alábbi, vizuálisan néha kicsit nehezen követhető videó érdekessége, hogy a készítő hivatalos viszonteladótól rendelte ötujjas cipőjét. A kicsomagolásnál azonban gyanússá vált számára, hogy nincs a dobozban a tájékoztató füzetke és a cipők gumitalpa sem tiszta. Alaposabb szemrevételezésnél talált néhány további hibát az anyag és a gumitalp kidolgozásában is. Természetesen reklamált az értékesítőnél, ahol elismerték, az utóbbi időben több hamisítványt is találtak, és felajánlották, hogy kicserélik a hamis cipőt eredetire.

A tanulság? Mindig nagyon oda kell figyelni az online vásárlások során. Nem pusztán a kosár telepakolása előtt és közben legyünk figyelmesek, de a termék megérkezését követően is alaposan vizsgáljuk meg a kapott árut, hogy tényleg az-e, amit vártunk.

0 Tovább

Hogyan ismerjünk fel egy hamis cipőt?

Érdekes videóra bukkantunk a YouTube-on. Egy fiatal lány mutatja be az eBay-en vásárolt cipőjét, amelyről kiderült, hogy hamisítvány. Katie Marie Patton nagyon vágyott egy TOMS márkájú cipőre, ám amikor kézhez kapta nyilvánvalóvá vált számára, hogy hamisítvánnyal van dolga. Katie készített egy videót, amelyben bemutatja: melyek azok az árulkodó jelek, amelyek alapján felismerhető, hogy a termék hamisítvány. A videó hasznosnak tűnik, hiszen több hozzászóló is gondolkodott azon, hogy enged az olcsó ár csábításának az eBay-en, de most Katie videója eltántorította őket a kalandtól.

0 Tovább

Hiba hátán hiba

Nem tudjuk biztosan, hogy lehet-e kapni itthon ilyen TOMS típusú cipőket (vagy csak külföldi online oldalakról lehet beszerezni), mindenesetre már csak azért is érdemes megnézni az alábbi videót, hogy lássátok, hány különböző kisebb-nagyobb hiba utal arra, hogy az adott cipő hamisítvány.

Először is ott van a cipő talpa, ami a videó készítője szerint rugalmatlan, ellentétben az eredeti TOMS cipőkkel, amelyek sokkal puhább gumitalppal készülnek. Aztán: a cipő sarkán a címke csúnyán van varrva, a talpbetét egészében kivehető, ráadásul formáját és feliratozását tekintve sem egyezik az eredetivel. A cipő méretezése is hibás, a hamisítványon tízes jelzés van, ami hetes amerikai méret lenne eredetileg. Ezen felül a videó készítője szerint a TOMS eredeti gyártója nem használja a cipő külsején látható mintázatot, de ha használná is, akkor a megszokott gyakorlat szerint ugyanaz a minta (de legalábbis szín) a vászon külső és belső felén is megjelenne.

Érdemes még kiemelni, hogy a videó szerint a hamisítványok megkülönböztetésében nehézséget okoz, hogy nem csak a hamis, de az eredeti TOMS cipők is Kínában készülnek. Ezért a Made in China címke még ne riasszon el senkit, a lábbeli lehet eredeti, de erről meggyőződni csak egy alaposabb vizsgálat alapján lehet.

0 Tovább
«
12

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek