Nem tudjuk biztosan, hogy lehet-e kapni itthon ilyen TOMS típusú cipőket (vagy csak külföldi online oldalakról lehet beszerezni), mindenesetre már csak azért is érdemes megnézni az alábbi videót, hogy lássátok, hány különböző kisebb-nagyobb hiba utal arra, hogy az adott cipő hamisítvány.

Először is ott van a cipő talpa, ami a videó készítője szerint rugalmatlan, ellentétben az eredeti TOMS cipőkkel, amelyek sokkal puhább gumitalppal készülnek. Aztán: a cipő sarkán a címke csúnyán van varrva, a talpbetét egészében kivehető, ráadásul formáját és feliratozását tekintve sem egyezik az eredetivel. A cipő méretezése is hibás, a hamisítványon tízes jelzés van, ami hetes amerikai méret lenne eredetileg. Ezen felül a videó készítője szerint a TOMS eredeti gyártója nem használja a cipő külsején látható mintázatot, de ha használná is, akkor a megszokott gyakorlat szerint ugyanaz a minta (de legalábbis szín) a vászon külső és belső felén is megjelenne.

Érdemes még kiemelni, hogy a videó szerint a hamisítványok megkülönböztetésében nehézséget okoz, hogy nem csak a hamis, de az eredeti TOMS cipők is Kínában készülnek. Ezért a Made in China címke még ne riasszon el senkit, a lábbeli lehet eredeti, de erről meggyőződni csak egy alaposabb vizsgálat alapján lehet.