A nyaralások során egyáltalán nem ritka, hogy utcai vagy tengerparti árusok időről-időre hamis órákat, táskákat vagy egyéb márkásnak hazudott kiegészítőket tukmálnak az üdülőkre. Arra azonban eddig senki sem gondolt, hogy a kedvelt üdülőhelynek számító Spanyolországban egy bűnbanda ennél jóval magasabb szintre emeli majd az „ipart”, és méregdrága sportkocsik hamisításába kezd.

Az olasz autógyár feljelentése alapján a spanyol rendőrség Valenciában csapott le a hamisítókra. Az akció során 8 embert tartóztattak le. A feltárt műhelyekből összesen 19 luxusautó-másolatot foglaltak le, amelynek nagy része Ferrari F430-as replika volt.

A rendőrség szerint a hamisítók szinte tökéletes munkát végeztek. A külső üvegszálas elemeket például maguk készítették, és ha valamit nem tudtak maguk megoldani, akkor egyszerűen megrendelték az eredeti alkatrészeket külföldről.

Az előzetes vizsgálatok alapján a donor autók, amelyeket alapul használtak a Ferrari replikákhoz használt Toyota MR2 modellek voltak. A banda az értékesítést az interneten végezte, és az eredetihez képest (200.000 €) töredék áron 40.000 euróért kínálta eladásra a koppintott luxusautókat.

via: AOL