Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nő a kalózkodás a nyári zenei fesztiválok után

A nyári zenei fesztiválok után sok koncertlátogató kezdi el keresni a koncerteken hallott dalokat, mert új kedvencre lelt, felfedezett egy régit, vagy épp egy emléket szeretne vele felidézni. A Spotify szerint ezeket a számokat illegálisan töltik le, így a nyári koncertek rendesen megdobják a kalózkodási rátát.

"Adventures in The Netherlands" címmel készített tanulmányt a legális zenei streaming szolgáltatást nyújtó Spotify, amelyben holland példán mutatja be a fesztiválok és kalózkodási mutatók közötti összefüggést.

0 Tovább

Milliókat keresnek a jegyhamisítók

Senkinek sem kívánunk olyan kellemetlen élményt a nyári fesztiválszezonban, hogy a belépésnél derüljön ki, jegye hamisítvány, ezért nem engedik be... Mivel a belépőket többnyire csak egy darab vonalkódos papír képezi, hamisításuk nem túl nehéz. Még akkor sem jelentős a kihívás, ha vízjellel, hologrammal vagy más biztonsági címkézéssel vannak ellátva. Ezek meglétére ugyanis a vásárlók kevéssé figyelnek, így könnyen átverhetők.

Egy brit felmérés szerint 50-ből egy fesztiválozó kerül ilyen helyzetbe. A Viagogo kutatása szerint tavaly 67 ezren jártak pórul a szigetországban, idén akár 100 ezren is lehetnek. A felmérés szerint a jegyhamisítók évente 30 millió fontot keresnek, ennek nagy részét a nyári szezonban, mivel fő célpontjaik a V festival és a Glastonbury fesztivál látogatói.

Tehát a tanácsunk: vásároljatok koncert- és fesztiválbelépőt megbízható online kereskedőknél, hivatalos viszonteladóknál vagy közvetlenül a helyszínen. Inkább ne vegyetek jegyet a helyszín környékén lézengő jegyüzérektől, és a gyanúsan olcsó hirdetéseket is kerüljétek. Vásárlásnál pedig ellenőrizzétek, hogy a jegy nem sérült-e, nincsenek-e nyomtatási hibái, biztonsági jelzések vannak-e rajta. 

0 Tovább

Szeretnétek a VOLT fesztiválra bérletet nyerni?

Nyereményjátékot hirdettünk a Facebook oldalunkon! Most már nem titok, hogy idén is leutaztatjuk a hamis tárgyak kiállítását Sopronba, a VOLT fesztiválra, és ennek apropóján úgy döntöttünk, egy szerencsés játékost meglepünk egy fesztiválbérlettel. Ha szeretnétek játszani, akkor nincs más dolgotok, mint Lájkolni az oldalunkat, helyesen válaszolni az egy darab hamisítással kapcsolatos kérdésünkre, majd remélni, hogy a sorsoláson közületek kerül ki az egy szerencsé nyertes.

 

Nincs benne a játékszabályzatban, de nyertesnek erősen ajánlott, hogy benézzen a No Kamu sátorba is két koncert között! :)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek