Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kalózkézen a Szex és New York írójának új könyve

Kalózkézre került Candace Bushnell új, még befejezetlen könyve, miután egy hacker feltörte az írónő postafiókját. A kalóz az új novella első 50 oldalát publikálta is.

Candace Bushnell (forrás: candacebushnell.com)

0 Tovább

Megtorlásra készül az Anonymous

Egy francia cég levédette az Anonymous hacker csoport által használt fej nélküli öltönyös logót és a szervezet jelszavát. A hackerek persze dühösek, és bosszút állnának.

A párizsi Early Flicker döntött úgy, megpróbálja a maga javára hasznosítani a nemzetközi szinten ismert és aktív hackerek tevékenységét. A francia védjegyhivatalnál levédette az Anonymous fej nélküli öltönyös alakot ábrázoló logóját, illetve a szervezet által használt "We are Anonymous, We do not forgive, We do not forget. Expect us." jelszavakat. A cég a felirattal és a logóval ellátott pólókat árul a honlapján.

Az Anonymous válaszul egy YouTube videóban meghirdette az "Operation Anon Trademark", amelyben azt ígéri, minden olyan üzletet el fognak távolítani az internetről, amely visszaél saját jelzéseikkel. Mint "mondják" addig nem állnak le, amíg a francia fél nyilvánosan bocsánatot nem kér.

(Via: BBC News)

0 Tovább

Szemétszedéssel tiltakozott az Anonymous Japánban

Szemetet szedtek az Anonymous aktivistái Japánban, amellyel az illegális letöltést kriminalizáló törvény ellen tiltakoztak. Az akciót "Anonymous Cleaning Service" néven szervezték.

Japán aktivisták

Nagyjából nyolcvan fekete öltönyös, Guy Fawkes maszkos aktivista szedte egy órán keresztül a szemetet Tokió Shibuya negyedében azért, hogy ezzel tiltakozzon a japán parlament által múlt hónapban elfogadott törvénymódosítás ellen, amely a filmek, zenék és más szerzői jog által védett tartalmak illegális letöltését börtönbüntetéssel szankcionálja. Az új törvény szerint akár két évig terjedő szabadságvesztéssel és 2 millió jen összegű pénzbüntetéssel sújthatók azok, akiknek birtokában kalózzenét vagy -filmet találnak.

A törvénymódosítás elfogadását követően a pénzügyminisztérium, a legfelsőbb bíróság és más hivatalok honlapját is az Anonymous által végrehajtott támadások bénították meg.

A japán csoportja szerint a weboldalak elleni támadás nemzetközi, és nem helyi akció volt. Ők a támadások helyett építő és produktív jellegű megmozdulással szerettek volna demonstrálni, és felhívni a figyelmet akciójukra, ezért döntöttek a takarítás mellett.

0 Tovább

Goya-díjat akart az Anonymous

Az Anonymous hacker csoport aktivistái zavarták meg a Madridban tartott Goya-díjátadót. A spanyol filmszakma legrangosabb elismerésének számító rendezvényre a biztonsági őröket kijátszva jutott be több Guy Fawkes maszkot viselő aktivista is. A legjobb rendezőnek járó díj átadásánál a virtuális világból előbújt hackerek megpróbáltak feljutni a színpadra is, ezt azonban a biztonságiak már megtudták akadályozni. 

Anonymous aktivista Madridban

Az akcióval párhuzamosan a hackerek feltörték a spanyol filmakadémia weboldalát is, és nyilvánosságra hozták azon spanyol filmesek, színészek és színésznők elérhetőségét, akik támogatták az ország új kalózkodás elleni törvényét. Az Anonymous az akcióval ez ellen a jogszabály ellen kívánt tiltakozni.

A Zapatero-kormány volt kulturális minisztere után Sinde-törvényként ismert jogszabályt az előző kormány dolgozta ki, de annak 2012. március 1-jei hatálybalépéséről már a Mariano Rajoy miniszterelnök vezette kormányzat döntött. A jogszabály szerint egy, a kormány által delegált tagokból álló bizottság határoz majd arról, az egyes weboldalak illegálisan közzétett tartalmat szolgáltatnak-e. Az érintett oldalaknak figyelmeztetést küldenek, és ha nem változtatnak jogsértő működésükön, bíróság szankcionálhatja tevékenységüket.

A törvény útját már kidolgozásától kezdve számos tiltakozó megmozdulás kísérte: bojkott felhívások, hackertámadások és elsötétítési mozgalmak indultak el. A tiltakozók attól tartanak, a törvény veszélyezteti az olyan alapjogok érvényesülését, mint a szólás és információ szabadsága. A spanyol Internethasználók Szövetsége kezdeményezésére a spanyol Legfelsőbb Bíróság bejelentette, vizsgálni fogja a kormány kalózkodás elleni intézkedési hatáskörét. 

(Via: IB Times, HENT)

0 Tovább

A Facebook alkalmazta a Sony-t és Apple-t is megtámadó hackert

Egy hírhedt hacker, George Holtz májusban csatlakozott a Facebook csapatához. A hacker körökben csak Geohotként ismert Holtz azzal szerzett kétes dicsőséget, hogy feltörte a Sony Play Station 3 konzolját.

A hírt Joshua Hill dobta be a nyilvánosságra, aki szintén hacker és tagja a Chronic-Dev nevű hacker csoportnak. Holtz felvételét a Facebook szóvivője megerősítette, ám további információkkal nem kívánt szolgálni új munkatársukkal kapcsolatban. A The Washington Post értesülései szerint Holt a Facebook várva várt iPad alkalmazásán dolgozik

Az ügy pikantériája, hogy Holtz korábban bravúros hackerkedéseivel került a média lázókörébe. Még 2008-ban feltörte aziPhone-t, így téve lehetővé az okostelefon használatát bármely hálózatban. Ezzel komoly károkat okozott az  iPhone exkluzív szolgáltatójának, az AT&T-nek.

Holtz következő dobása a Sony PS3 konzolának feltörése volt. A srác munkájának köszönhetően kalózjátékokat is lehetett használni a konzollal. A feltörés útját ráadásul nyilvánosságra hozta blogját, így bárki hozzáférhetett az információkhoz.

A Sony jogi úton követelt elégtételt, ami alaposan felháborított a hacker társadalmat. A bosszú nem maradt el. Hackerek behatoltak a Playstation hálózatába, és neveket, címeket és hitelkártya adatokat loptak el megközelítőleg 100 millió vásárlóró.

A Sony végül peren kívül megegyezett Holtz-cal, aki vállalta, hogy eltávolítja a feltörési utasításokat. Holtz különben végi tagadta, hogy bármi köze lenne az adatbázisok ellopásához, ugyanakkor április 11-én csatlakozott a Sony termékek elleni bojkotthoz.

A New Jerseyben születtet Holtz konzultánsként már dolgozott a Google-nak, és a CertiCell-nek. 2008-ban a PCWorld beválasztotta a 10 legjobb teljesítményt nyújtó 21 éven aluli fiatal közé. Emellett számos tudományos versenyt is megnyert, többek közt egy Intel által szponzorált versenyt, amelyen 20 ezer dollárt kaszált.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek