Szemetet szedtek az Anonymous aktivistái Japánban, amellyel az illegális letöltést kriminalizáló törvény ellen tiltakoztak. Az akciót „Anonymous Cleaning Service” néven szervezték.

Japán aktivisták

Nagyjából nyolcvan fekete öltönyös, Guy Fawkes maszkos aktivista szedte egy órán keresztül a szemetet Tokió Shibuya negyedében azért, hogy ezzel tiltakozzon a japán parlament által múlt hónapban elfogadott törvénymódosítás ellen, amely a filmek, zenék és más szerzői jog által védett tartalmak illegális letöltését börtönbüntetéssel szankcionálja. Az új törvény szerint akár két évig terjedő szabadságvesztéssel és 2 millió jen összegű pénzbüntetéssel sújthatók azok, akiknek birtokában kalózzenét vagy –filmet találnak.

A törvénymódosítás elfogadását követően a pénzügyminisztérium, a legfelsőbb bíróság és más hivatalok honlapját is az Anonymous által végrehajtott támadások bénították meg.

A japán csoportja szerint a weboldalak elleni támadás nemzetközi, és nem helyi akció volt. Ők a támadások helyett építő és produktív jellegű megmozdulással szerettek volna demonstrálni, és felhívni a figyelmet akciójukra, ezért döntöttek a takarítás mellett.

(Via: HardwareZone)