Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nő a kalózkodás a nyári zenei fesztiválok után

A nyári zenei fesztiválok után sok koncertlátogató kezdi el keresni a koncerteken hallott dalokat, mert új kedvencre lelt, felfedezett egy régit, vagy épp egy emléket szeretne vele felidézni. A Spotify szerint ezeket a számokat illegálisan töltik le, így a nyári koncertek rendesen megdobják a kalózkodási rátát.

"Adventures in The Netherlands" címmel készített tanulmányt a legális zenei streaming szolgáltatást nyújtó Spotify, amelyben holland példán mutatja be a fesztiválok és kalózkodási mutatók közötti összefüggést.

0 Tovább

Nem hajlandó cenzúrázni a webet a Google

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója a keresőmodul kalózkodás elleni tevékenységével foglalkozó sajtóbeszélgetésen hangsúlyozta, ellentétes a cég filozófiájával, hogy teljesen törölje a potenciális kalózoldalakat a kereső találatok közül.

2 Tovább

Orosz blokkolástól tart a Wikipédia

Oroszországban augusztus elsején lép hatályba egy új kalózkodás elleni törvény, amely blokkolhatóvá teszi az illegális tartalmakat kínáló weblapokat. A Wikipédia orosz csoportja szerint a törvény teoretikusan alkalmas arra, hogy a szabad enciklopédia oldalait is elérhetetlenné tegye.

0 Tovább

Jay-Z új albumán pörögnek a kalózok

Megjelenése előtt egymillió Samsung felhasználó számára ingyen elérhetővé tette új albumát Jay-Z. A Magna Carta Holy Grail lemezhez készült appot azonban feltörték. A kalózverzió letöltési mutatói pedig azonnal pörögni kezdtek.

Három nappal a hivatalos lemezbemutató előtt egymillió Samsung okostelefon, illetve táblagép tulajdonosa tölthette le ingyenesen a híres amerikai rapper új albumát. Hogy az appot feltörték az sajnos nem meglepő, az illegális letöltés mögötti motiváció azonban ezúttal többféle is lehet.

0 Tovább

12 éves a BitTorrent

Július 2-án fennállása 12. évét ünnepelte a sokak által a kalózkodással azonosított BitTorrent. A fájlcserélő protokoll újabban egyre hevesebben áll ki a rendszer kizárólag legális célokra történő használata mellett.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek