Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nő a kalózkodás a nyári zenei fesztiválok után

A nyári zenei fesztiválok után sok koncertlátogató kezdi el keresni a koncerteken hallott dalokat, mert új kedvencre lelt, felfedezett egy régit, vagy épp egy emléket szeretne vele felidézni. A Spotify szerint ezeket a számokat illegálisan töltik le, így a nyári koncertek rendesen megdobják a kalózkodási rátát.

"Adventures in The Netherlands" címmel készített tanulmányt a legális zenei streaming szolgáltatást nyújtó Spotify, amelyben holland példán mutatja be a fesztiválok és kalózkodási mutatók közötti összefüggést.

0 Tovább

Interneten alkudozó kereskedőkkel kampányol a holland vámhatóság

Speciálishirdetési technikát alkalmaz új internetes kampányában a holland vámhatóság, amelyben a nyaralni induló hollandok figyelmét kívánják felhívni arra, mit nem vihetnek haza szuvenírként. A retargetálás segítségével a nyaralási lehetőségek iránt böngésző netezőknek újabb és újabb kedvező ajánlatot tesznek az illegális portékát kínáló kereskedők.

0 Tovább

Elbukták a választásokat a holland kalózok

Nem jutott be a holland parlamentbe a helyi kalózpárt a héten megtartott választásokon. A kalóz jelöltek a szavazatók alig 0.3 százalékát szerezték meg.

A holland kalózpárt, hivatalos nevén a Piratenpartij képviselői relatív nagy reményekkel vágtak neki a szerdán megtartott parlamenti választásoknak, miután több közvélemény-kutatás is azt jósolta, esélyük van 1, de akár több képviselői hely megszerezéséhez elegendő szavazatot összegyűjteni. Reményeik azonban szertefoszlottak: a voksoláson a szavazatok alig 0,3 százalékát szerezték meg. (Igaz, ez az arány még mindig több, mint a 2010-es választásokon elért 0,1 százalékos mutató.)

A holland választás a nemzetközi kalózpárti mozgalom számára hangsúlyos eseménynek számított. A mozgalom 2006-os elindulása óta ugyanis számos kisebb-nagyobb eredményt tudott elérni világszerte. A legjelentősebb, hogy a 2009-es voksolás során a svéd választók két kalózpárti képviselőt is beszavaztak az Európai Parlamentbe, míg idén a német szavazók a tartományi választások során juttattak be tucatnyi kalóz képviselőt a tartományi parlamentekbe. Ami eddig egyetlen nemzeti kalózpártnak sem sikerült viszont az az, hogy országos választások során közvetlenül küldjön képviselőt a nemzeti parlamentbe. Nos, hiába számítottak rá, ez a bravúr a holland kalózoknak sem jött össze.

(Via: TorrentFreak, HENT)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek