Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Húszezernyi piros talpú akadt fenn a vámon

Minden a divathoz picit is értő személy tudja, piros talpú cipőt viselni egyet jelent a minőséggel és a luxus érzésével. A Los Angeles-i hatóságok által lefoglalt több mint 20 ezer lábbelit azonban szerencsére senki sem fogja hordani.

A piros talp a védjegye a francia tervező, Christian Louboutin cipőinek. A magas sarkakat és piros talpakat a nők imádják, sőt minden híresség gardróbjának részét képezik. Ám mivel egy-egy eredeti pár ára 800 és 3000 dollár között mozog, nem csoda, hogy a hamisítók termékkínálatában is kaphatók.

A napokban az Egyesült Államok Vám- és Határőrsége (CBP) hatalmas szállítmányt állított meg hamis Christian Louboutin cipőkből. Los Angeles-Long Beach kikötőjében összesen 20457 pár hamis lábbelit találtak egy Kínából érkező konténerben. A rakomány szállító levele szerint a konténer 57 ezer dollárnyi cipőt tartalmazott, ám a márka valódi értéke alapján a szakértők úgy becsülik, akár 18 millió dollár értékben is értékesíthették volna a hamisítványokat.

(Via: CNN, Fotók: Daily Breeze, CBP)

4 Tovább

Státusz szimbólumok után futnak a kínaiak

Érdekes hírt olvastunk a HENT híroldalán: "A társadalmi státuszt jelző luxuscikkek iránti igény, vagy legalábbis ennek látszata annyira fontos a kínaiaknak, hogy már a divatcégek ajándék bevásárlótáskáit is hamisítják." Na tessék.

A cikk szerint, ha a fogyasztói lendület nem változik, 2020-ra Kínáé lesz a világ legnagyobb luxuscikk piaca. Persze a többség ezeket a drága holmikat nem engedheti meg magának, és jobb híján megelégszik a látszattal. Épp erre épít a hamisító ipar. Az új irány szerint azonban már nem csak a Gucci és Louis Vuitton és egyéb táskákat hamisítják, hanem azokat a bevásárló szatyrokat is, amelyeket az eredeti táskákhoz a luxus üzletekben adnak. Ezek a szatyrok ugyanis azt sugallják a többi fogyasztónak, hogy annak hordozója márkás termékek tulajdonosa...

A The Wall Street Journal-re és a China Daily-re hivatkozó cikk szerint Kína legnagyobb online boltja, a Taobao oldala száznál is több luxusmárkák jelzéseivel ellátott papírtáskát listáz: Hermés, Louis Vuitton, Chanel, Prada és Burberry logó minden mennyiségben. A hír szerint azonban a műanyag alapú szatyrok, főleg az átlátszó típusúak már nem annyira népszerűek. Ezekben ugyanis látszik, hogy mi van benne... Ami viszont megint csak kelendő, az a blokkok hamisítása. Egyes vásárlók ugyanis örömmel veszik, ha a luxuscikk logójával ellátott hamis papírtáskájukba blokk is kerül, amely egy Gucci vagy Hermés táska korábbi megvásárlását engedi sejtetni.

(Via: HENT, Kép: WSJ)

0 Tovább

10 millió eurónyi hamisítvány

Összesen 10 millió euró értékben foglaltak le 9 kereskedőnél hamis luxuscikkeket Bulgáriában a hatóságok. A Fekete-tenger partján fekvő városokban folytatott ellenőrzések során 40 ezer darab hamisítványt találtak, amelyek zömmel Kínában és Törökországban készültek. A hamis cikkek között Chanel, Christian Dior, Gucci, Louis Vuitton, Cartier, Versace, Bulgari, Giorgio Armani, Hugo Boss, Diesel és Prada márkajelzésű parfümök, napszemüvegek, ruhaneműk és ruházati cikkek szerepeltek.

Kupacnyi Bulgáriában előkerült hamis táska

0 Tovább

Ijesztő a hasonlóság!

Valószínűleg nem sokan vannak az olvasóink között, akik egy Birkin táska megvásárlásán törik a fejüket, de ettől függetlenül érdemes megnézni az alábbi videót, amiben luxusmárkák tárcáit és táskáit hasonlítják össze a szakértők.

Nyílván más persze megtapogatni ezeket a táskákat, de még így is látszik, hogy az anyagban bemutatott hamisítványok milyen döbbenetesen jó minőségűek. Ijesztő - így fogalmaz a szakértő. (Egyébként pont az ilyenek megtévesztő jellegéről írtunk néhány napja itt a blogon.) 

Szóval, akár tervezitek egy Chanel táska vagy egy Hermés tárca beszerzését, akár nem, nem baj, ha tudjátok, mik jelentik a különbséget a hamis és eredeti között:

- A termék anyaga: érdemes utánanézni, az eredeti gyártó, milyen anyagokat használ. A videóban például az eredeti Chanel pántján a fémkarikák aranyozottak, az eredeti tárca pedig báránybőr, ellentétben a hamisítványokkal, ahol a fémkarikák műanyag hatásúak, a tárca pedig merev, rugalmatlan bőrhatású anyagból készült.

- A kivitelezés: apró különbségek, de ezek jelentik a luxuséletérzést az eredeti cikkek esetében. A Hermés tárcát például kézzel varrják, és ez látszik is rajta, míg a Chanel táskák esetében kisebb öltésekkel dolgoznak, mint a hamison. Ugyanígy a Birkin táskáknál a finomabb fémmunka jelenti különbséget a hamis és eredeti lakatok és a zárszerkezet között: az egyik könnyen kezelhető, a másik kicsit akad.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek