Valószínűleg nem sokan vannak az olvasóink között, akik egy Birkin táska megvásárlásán törik a fejüket, de ettől függetlenül érdemes megnézni az alábbi videót, amiben luxusmárkák tárcáit és táskáit hasonlítják össze a szakértők.

Nyílván más persze megtapogatni ezeket a táskákat, de még így is látszik, hogy az anyagban bemutatott hamisítványok milyen döbbenetesen jó minőségűek. Ijesztő - így fogalmaz a szakértő. (Egyébként pont az ilyenek megtévesztő jellegéről írtunk néhány napja itt a blogon.) 

Szóval, akár tervezitek egy Chanel táska vagy egy Hermés tárca beszerzését, akár nem, nem baj, ha tudjátok, mik jelentik a különbséget a hamis és eredeti között:

- A termék anyaga: érdemes utánanézni, az eredeti gyártó, milyen anyagokat használ. A videóban például az eredeti Chanel pántján a fémkarikák aranyozottak, az eredeti tárca pedig báránybőr, ellentétben a hamisítványokkal, ahol a fémkarikák műanyag hatásúak, a tárca pedig merev, rugalmatlan bőrhatású anyagból készült.

- A kivitelezés: apró különbségek, de ezek jelentik a luxuséletérzést az eredeti cikkek esetében. A Hermés tárcát például kézzel varrják, és ez látszik is rajta, míg a Chanel táskák esetében kisebb öltésekkel dolgoznak, mint a hamison. Ugyanígy a Birkin táskáknál a finomabb fémmunka jelenti különbséget a hamis és eredeti lakatok és a zárszerkezet között: az egyik könnyen kezelhető, a másik kicsit akad.