Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A sokat másolt táskakészítő fantasztikus fricskája a hamisítóknak

Általában ha egy vállalat azt tapasztalja, hogy hamisítják a termékeiket a hatóságokhoz fordul segítségért, és jogi úton próbálja megvédeni magát. A Saddleback Leather Co., főleg luxustáskákat készítő cég vezérigazgatója viszont egészen más megközelítést választott a visszavágásra. Dave Munson egy 12 perces YouTube videóban oktatja a hamisítóknak, hogy hogyan is kellene "minőségi" módon lemásolni a termékeiket.

0 Tovább

14 millió dollárt ér a hamis Hermés szállítmány

Egy eredeti Hermés táska olyan luxuscikk, amiért még a gazdagok is sorba állnak. Egy eredeti darabért sok ezer dollárt kérnek el, nem csoda, hogy a hamisítóknak is üzletet látnak a dologban.

Hamis tákák (Forrás: CBP Photography)

0 Tovább

Hamis pénzzel fizettek a hamisítványokért

Nem kicsit járt pórul az az amerikai kereskedő, akinek portékájáért hamis pénzzel fizetett egy vevője, s az esetet jelentette a hatóságoknak: őrizetbe vették a rendőrök, amiért hamis táskákat árul.

Hamis LV táskák (A kép csak illusztráció; forrás: The Gloss)

0 Tovább

Műanyag áruként érkeztek a hamis táskák

Húszmillió dollárnyi hamis táskát foglaltak le egyetlen szállítmányban az amerikai hatóságok. A hamisítványok műanyag áruként érkeztek Kínából.

0 Tovább

Státusz szimbólumok után futnak a kínaiak

Érdekes hírt olvastunk a HENT híroldalán: "A társadalmi státuszt jelző luxuscikkek iránti igény, vagy legalábbis ennek látszata annyira fontos a kínaiaknak, hogy már a divatcégek ajándék bevásárlótáskáit is hamisítják." Na tessék.

A cikk szerint, ha a fogyasztói lendület nem változik, 2020-ra Kínáé lesz a világ legnagyobb luxuscikk piaca. Persze a többség ezeket a drága holmikat nem engedheti meg magának, és jobb híján megelégszik a látszattal. Épp erre épít a hamisító ipar. Az új irány szerint azonban már nem csak a Gucci és Louis Vuitton és egyéb táskákat hamisítják, hanem azokat a bevásárló szatyrokat is, amelyeket az eredeti táskákhoz a luxus üzletekben adnak. Ezek a szatyrok ugyanis azt sugallják a többi fogyasztónak, hogy annak hordozója márkás termékek tulajdonosa...

A The Wall Street Journal-re és a China Daily-re hivatkozó cikk szerint Kína legnagyobb online boltja, a Taobao oldala száznál is több luxusmárkák jelzéseivel ellátott papírtáskát listáz: Hermés, Louis Vuitton, Chanel, Prada és Burberry logó minden mennyiségben. A hír szerint azonban a műanyag alapú szatyrok, főleg az átlátszó típusúak már nem annyira népszerűek. Ezekben ugyanis látszik, hogy mi van benne... Ami viszont megint csak kelendő, az a blokkok hamisítása. Egyes vásárlók ugyanis örömmel veszik, ha a luxuscikk logójával ellátott hamis papírtáskájukba blokk is kerül, amely egy Gucci vagy Hermés táska korábbi megvásárlását engedi sejtetni.

(Via: HENT, Kép: WSJ)

0 Tovább
«
12

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek