Általában ha egy vállalat azt tapasztalja, hogy hamisítják a termékeiket a hatóságokhoz fordul segítségért, és jogi úton próbálja megvédeni magát. A Saddleback Leather Co., főleg luxustáskákat készítő cég vezérigazgatója viszont egészen más megközelítést választott a visszavágásra. Dave Munson egy 12 perces YouTube videóban oktatja a hamisítóknak, hogy hogyan is kellene „minőségi” módon lemásolni a termékeiket.

A valaha torreádorként is dolgozó, manapság csúcsminőségű táskák tervezésével és gyártásával foglalkozó Munson a minőség megszállottja. Műhelyéből csakis a legmagasabb sztenderdeknek megfelelő darabok kerülhetnek ki, éppen ezért veszi rossz néven, hogy termékeiket egyre gyakrabban hamisítják, ráadásul rendkívül silány minőségben.

A vezérigazgató így inkább kiadott egy fantasztikus, 12 perces videót a vállalat YouTube csatornáján, amiben végigvezeti a hamisítókat az eredeti táskák gyártási folyamatain. A kisfilmben Munson bemutatja, hogy hogyan is kell elkészíteni egy valódi, minőségi Saddleback táskát, és a lépések során gúnyos tanácsokat is ad a hamisítóknak, hogy mely anyagok lecserélésével, illetve munkafázisok kihagyásával spórolhatnak a gyártási költségeken, a minél nagyobb haszon reményében.

A nagyon okosan megrendezett videó végére természetesen mindenkiben leszűrődhet a tanulság: ha tartós, minőségi bőrárut szeretnénk, akkor abból nem lehet kispórolni az alapanyagokat, hiszen a hamis másolat éppen attól lesz olcsó, hogy lerontják a minőségét.

 

via: fastco design