Egy eredeti Hermés táska olyan luxuscikk, amiért még a gazdagok is sorba állnak. Egy eredeti darabért sok ezer dollárt kérnek el, nem csoda, hogy a hamisítóknak is üzletet látnak a dologban.

Hamis tákák (Forrás: CBP Photography)

Kínából érkezett és Los Angeles kikötőjében fogták meg az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének (CBP) ellenőrei két szállítmányt, amelyek összesen 1500 darab hamis Hermés táskát rejtettek. Mivel egy-egy eredeti Hermés táskának darabja is sok ezer dollárba kerül, a szakértők úgy becsülik, a szállítmány értéke eléri a 14 millió dollárt.

A lefoglalt hamisítványokat az amerikai és a mexikói piacra szánták.

A hatósági tapasztalatok szerint a hamisítók profitjuk növelése érdekében egyre gyakrabban hamisítanak olyan felsőkategóriás luxusmárkákat, mint amilyen a Hermés is. A hamisítványokat jellemzően online értékesítik: a vevők egy része gyanútlan, és azt hiszi, eredeti terméket vesz, mások viszont bevallottan tudják, hogy az online kínált darab nem lehet eredeti, mégis megveszik.

Hamisítványok ellenőrzése (Forrás: CBP Photography)

A hatóságok szerint fontos lenne azonban, hogy mindkét fogyasztói csoport tudatosabban vásároljon, és tisztában legyen azzal, hogy a hamisítványért kifizetett pénzük nem a márkát gazdagítja, hanem olyan ázsiai kereskedőket, akik nem ritkán gyermekmunkásokkal gyártatják a hamisítványokat azért, hogy ők maguk mind nagyobb haszonra tehessenek szert az illegális üzlettel.

(Via: LA Times)