Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Követi a fájlcserélőket az amerikai netszolgáltató szabadalma

Az amerikai AT&T internetszolgáltató szabadalmaztatott egy forgalomfigyelő rendszert, amely pontosan képes követni a BitTorrenten és más fájlcserélő rendszereken zajló forgalmat. A technológia megmondja, melyik fájl valódi, hányszor, hogyan és ki töltötte le.

A technológia szabadalmi ábrája

0 Tovább

A vevő varrja fel a hamis báli ruhára a díszítést?!

Az USÁ-ban nagy hagyománya van az érettségi bálnak, ahol a középiskola befejezése előtt álló fiatalok báli ruhába bújva ünneplik felnőttségüket. A lányoknak olyan ez az esemény, mint a celebeknek az Oscar-gála, tündökölni akarnak, amelyhez a legjobb ruhát keresik. A hamisítók persze reagálnak a keresletre.

Minden báli szezonnak megvannak a maga trendi darabjai, amelyekre a fiatal lányok vágynak. Egy-egy trendi darab azonban több száz dollárba is kerülhet, amely jelentős megterhelés jelenthet a családi kasszának. Nem meglepő tehát, hogy a bálozó fiatalok akciókra és kedvezményekre vadásznak. Az interneten azonban lesben állnak a csaló hamisítók, akik az eredeti ruha fotójával, de annál lényegesen olcsóbban kínálják portékáikat. Ha a megrendelő meg is kapja az árut, legnagyobb valószínűséggel egy silány utánzatot fog kapni.

2 Tovább

Ezer dollár büntetés várhat a hamisítványokra vadászó turistákra

Egy New York-i politikus, bizonyos Margaret Chin ezer dollárig terjedően büntetné azokat a fogyasztókat, akik New York-ban hamisítványokat vásárolnak. Az intézkedés a keresletet szeretné visszaszorítani, amely jellemzően a turisták részéről jelentkezik. A politikus aláírásokat gyűjt, hogy a 2011-ben benyújtott törvénytervezetét elfogadják.

Canal Street: A New York-i kínai negyed főutcája, a turisták és a hamisítványokat kínáló kereskedők kedvenc célpontja (Kép: Wikipédia)

0 Tovább

Hat hónap alatt 86 millió dollárnyi hamisítvány Miamiban

Hat hónap alatt több mint 86 millió dollár értékű hamis terméket foglaltak le az amerikai hatóságok Miami nemzetközi repterén. A hamis termékek között ékszerek, órák, elektronikai cikkek is szerepeltek.

Hamis Louis Vuitton karperecek (Forrás: CBP Photography)

0 Tovább

14 millió dollárt ér a hamis Hermés szállítmány

Egy eredeti Hermés táska olyan luxuscikk, amiért még a gazdagok is sorba állnak. Egy eredeti darabért sok ezer dollárt kérnek el, nem csoda, hogy a hamisítóknak is üzletet látnak a dologban.

Hamis tákák (Forrás: CBP Photography)

0 Tovább
«
12345

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek