Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hamisítványokat vásárol az amerikai hadsereg

November elején hozták nyilvánosságra egy amerikai jelentést, amely azt taglalja, mennyiben érinti a hamisítás az amerikai védelmi erőket. A John McCain republikánus és Carl Levin demokrata szenátorok a haditengerészet és a légierő által használt repülőgépekben is találtak hamis alkatrészeket. A vizsgálat szerint  - ki van meglepődve? - ezek 70 százaléka Kínából származik.

A tanulmány érdekessége, hogy a szerzők szerint a hamis alkatrészek - főleg elektronikai cikkek, így mikrochipek - az Egyesült Államok által Ázsiába szállított elektronikai hulladékból készül. A hulladékot Kínában szerelik szét, megtisztítják, eltávolítják róla minden korábbi védjegyet és azonosításra alkalmas jelzést, majd új termékként értékesítik. (A tanulmányról bővebben a HENT oldalán, IDE kattintva olvashattok.)

A hír kapcsán a CNN készített egy rövid riportot arról, hogy hol és hogyan készülnek ezek a hamisítványoknak minősülő alkatrészek. Ezt alább meg is nézhetitek.

Szóval az anyag szerint Kína a "hulladékország", ahol szinte a világ összes elektronikus hulladéka bevégzi, majd újrakezdi pályafutását. Ez valahol érthető, a baj az, hogy a haderőnek nem újrahasznosított e-hulladékra van szüksége, mert ezek használata számukra kockázatos és veszélyes. 

Érdemes még kiemelni a 3. perc elején megszólaló szakértő érvelését, aki szerint ebben az ügyben nem kizárólag Kína a hibás, hanem hibáztatható az amerikai kormányszervek felelőtlen, spóroló célzatú beszerzési rendszere is, amely nem mindig a legmegbízhatóbbért, hanem a legolcsóbbért fizet.

0 Tovább

Vírusos fájlt töltött le a rend őre

Hat napra függesztettek föl a hivatalából az Egyesült Államokban egy rendőrt, aki hivatali számítógépére töltött le egy kalózfilmet. Pechére, a fájl vírusos volt.

A madisoni tiszt a Hall Pass (Elhajlási engedély) című filmet töltötte le szolgálati járművében használt hordozható számítógépére. Miután észlelte a vírusfertőzést, megpróbálta maga megtisztítani a rendszert, de szakértői segítség nélkül végül is nem sikerült neki, így kénytelen volt a rendőrség számítástechnikai szakértőihez fordulni.

A belső vizsgálat megállapítása szerint a rendőr a város tulajdonával élt vissza, amikor nem rendeltetésszerűen használta szolgálati eszközeit.

Az eset egyébként még májusban történt, de csak most hozták nyilvánosságra. Maga a film az Egyesült Államokban június folyamán jelent meg DVD-n.

0 Tovább

Hegynyi dobozokat pakolnak a hatóságok

Miami és San Fransisco körzetében végrehajtott ellenőrzési akciókról készült videót találtunk a legnagyobb videómegosztó portálon. A razziákat, mert hogy több helyszín is szerepel az anyagban, az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala (ICE) végezte. A megtekintéshez ezúttal angol tudás nem szükséges, de rá lehet csodálkozni a hegynyi dobozokra, a hamis táskákra, tollakra, cipőkre, sportruházati cikkekre, amelyek egy-egy helyszínen előkerültek.

5 Tovább
12345
»

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek