Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pénzjutalmat osztanak a mozisoknak

Nagy-Britanniában pénzjutalommal honorálják azokat a mozi alkalmazottakat, akik segítenek leleplezni az illegális felvételeket készítő kalózokat. Tavaly a leggyakrabban a Skyfall vetítése során buktattak le kalózokat.

A brit programot a filmforgalmazók szövetsége, a Film Distributors"Association támogatja, és 2006 óta működik anyagi ösztönzőként. A tavalyi évben összesen 13 mozis alkalmazott segítségét honorálták 700 fontig terjedő összeggel.

0 Tovább

Hollywoodi filmek kínai módra

Számos "szemet gyönyörködtető" hamisítványt láttunk már, de az alábbi képsorozat mégis egészen megdöbbentő. Ma a kínai fogyasztóknak szánt kalóz DVD borítókat mutatunk, amelyek hol ostoba elírásokkal vannak tarkítva, másutt más filmekből átvett karakterekkel próbálják még vonzóbbá tenni a produkciót.

Scarlett Johansson igen szép elismeréseket kapott az Elveszett jelentés című filmben nyújtott alakításáért, ahogy partnere, Bill Murray is. Viszont mit keres a filmben Dustin Hoffman és miért visel cilindert?

0 Tovább

Fröcsögő vérrel ijesztik el a kalózokat

Ötletes trailerrel álltak elő egy új horror komédia alkotói: a szokványos kalózkodás elleni kliséket kikerülve vértől fröcsögő jelenetekkel illusztrálják a kalózkodás veszélyeit. A John Dies at the End trailere szerint a különböző fájdalmas halálnemek elkerülésére egy megoldás van, mégpedig a legális hozzáférés.

0 Tovább

Moziban filmezett a kalózkodó japán rendőr

A japán hatóságok őrizetbe vettek egy helyi rendőrt, aki egy anime vetítésre beülve videókamerával próbálta meg rögzíteni a filmet. A rendőr azzal védekezett, hogy a felvételt saját célra készíti.

0 Tovább

Sötétben is jól lát a KalózSzem

Hosszú ideig a moziban készült kalózfelvételek jelentették a feketepiaci és online terjedő kalózkiadványok elsődleges forrását. Néhány illegális csoportosulás szinte sportot űzött abból, hogy a bemutató időpontjától számítva milyen gyorsan tudják közzétenni a világhálón az illegális felvételt.

Az utóbbi években azonban elkezdett csökkenni a kamerás felvételek aránya (Crish Dodd, az Amerikai Mozgókép Szövetség, az MPAA vezetője szerint 2007 óta mintegy 50 százalékkal), nem kis részben a mozi alkalmazottak éberségének köszönhetően. Számukra nyújthat további segítséget a mozitulajdonosok éves konferenciája, a CinemaCon rendezvényén bemutatott új technológia.

A PirateEye (KalózSzem) olyan figyelőkamerák hálózata, amely a mozitermek sötétjében észleli a kamerák, illetve más felvételkészítésre alkalmas eszközök lencséjét, és bűnügyi bizonyítéknak megfelelő minőségű felvételt is készít a vetítés alatt. A PirateEye rendszert 2006 óta fejlesztik a hollywoodi stúdiók által fenntartott non-profit médiakutatási szervezet, a Motion Picture Laboratories támogatásával.

Piros karikák jelzik az azonosított kamerákat

Bár első hallásra a fogyasztóvédők a magánszféra megsértését vélhetik felfedezni a rendszerben, a PirateEye fejlesztői szerint a kalózfigyelő rendszer semmivel sem zavaróbb, mint a térfigyelő kamerák hálózata, amelyet az utcákon már megszoktak az emberek. Emellett, ha a vetítés alatt nem történik visszaélés, a biztonsági felvételt azonnal törlik, és nem őrzik meg. 

(Via: TorrentFreak)

2 Tovább
«
12

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek