Bármilyen hevesen is ágálnak a szellemitulajdon-védelme ellen, és bármilyen őszintén hisznek abban, hogy az interneten elérhető tartalom mindenkié és mindenkivel megosztható, úgy tűnik, néha még a kalózok sem örülnek annyira az illegális másolásnak. Történt ugyanis Olaszországban, hogy a 2006-ban megalakult hivatalos olasz Kalózpárt, azaz a Partito Pirata egy imposztor szervezettel találta magát szemben, amely önmagát szintén Kalózpártnak nevezi, és amely a pirateparty.it webcímen működteti honlapját. Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy kalóztámadás érte a Kalózpártot! 

A hamis kalózok weblapja

A Partito Pirata persze bírósághoz fordult, hogy jogait az álkalózokkal szemben érvényesítse. A bíróság némi mérlegelés alapján elfogadta a hivatalos szervezet keresetét, azzal indokolva a döntést, hogy a kalózmozgalmat nemzetközi szinten a szerzői joggal szembeni kritikus hozzáállás határozza meg, az imposztorok azonban a szervezet neve mellett annak ideológiáját már nem vették át, így bizonnyal nem az ők "igaziak".

Az igazi kalózok weblapja

A bíróság az ál Kalózpártot eltiltotta a Partito Pirata, a Pirateparty és a Pirate Party elnevezések, valamint a szervezet logóinak on- és offline történő használatától, valamint a megtiltotta, hogy a fenti domain nevet tovább használják. A visszaélő félnek 15 napja van eleget tenni a bíróság döntésének, ellenkező esetben jogsértésenként 500 euró összegű bírságot kötelesek fizetni, valamint napi 200 eurós bírságot mindaddig, amíg a bírói határozatnak nem tesznek eleget.

(Via: TorrentFreak)