Leáldozhat a hamis Prada vagy Louis Vutton táskák árusítóinak csillaga New Yorkban, ugyanis a városi tanács elé egy olyan törvénytervezetet terjesztettek be, amit ha elfogadnak, a hamis termékeket forgalmazók lasszóval is csak nehezen tudnak majd vevőket fogni.

Margaret Chin tanácsos radikális lépésre szánta el magát és olyan törvénytervezetet nyújtott be New York városának tanácsa elé, amely büntethetővé tenné a hamis termékek vásárlását. Mondanunk sem kell, ha a tervezetet elfogadják, az alapjaiban változtathatja meg a fogyasztók hozzáállását a hamis termékekhez, hiszen valószínűleg nem sokan vállalják majd be az 1000 dolláros büntetést vagy akár az egyéves börtönbüntetés kockázatát egy olcsó hamisítványért.

A tanácsos 1 milliárdosra becsüli a hamisítók miatt kieső adóbevételeket, arról nem is beszélve, hogy ezzel egy időben a hamis termékek forgalma a törvényesen működő vállalatokét rontja. Ezért szerinte mindenképp érdemes az ehhez hasonló drasztikusabb lépéseket is meglépni a hamisítványok elleni harcban.

via: CCTV Bizasiaamerica

kép: NYDailyNews