Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ez lenne a legjobban sikerült Apple hamisítvány?

Nos, a ZDNet szakértői szerint igen. Az alább bemutatott Macbook Air klónnál a lap szerkesztői legalábbis még soha nem láttak rendesebben összerakott, az eredetire ennél jobban hasonlító készüléket. Éppenséggel itt a No Kamu blogon, különböző tárgykörben összeszedtünk már néhány igen meggyőző utánzatot (legutóbb kb. másfél hete foglalkoztunk vele), és el kell ismerjük, ez is egy igen megtévesztő darab.

Az Airbook névre keresztelt klónra a K.O. Gadget kínálatában bukkantak rá, mint akciós termékre, bár a cikk szerzői erősen kétlik, hogy az e-bolt valaha is eladott volna belőle... Mégis, az eredeti gyártó Apple jogi képviselői vajon mennyi ideig tűrnének meg a piacon egy fényes alma logóval ellátott terméket, ami nem az övék?! Ugye.

A K.O. Gadget egyébként maga is legjobban sikerült másolatként hirdeti termékét, amely 13.3″ HD LED kijelzővel, Windows 7-es operációs rendszerrel üzemel, és amely hűen követi a Macbook Air (egyébként gyönyörű) dizájnját és különös gonddal kialakított illesztéseit. Ez az aprólékosság talán az alábbi összehasonlító fotón érzékelhető leginkább:

Ha további fotókat is néznétek, kattintsatok IDE.

(Via: ZDNet)

0 Tovább

Fadarabot kapott iPad helyett!

Az átverések iskolapéldájáról ír egyik mai cikkében a Daily Mail: az amerikai hölgy belement egy parkolóban megkötött üzletbe, de az ígért olcsó iPad helyett ezt kapta:

Vajon miért néz ki úgy, mint ha meg lenne égve?

A hír szerint a csalók egy dél-karolinai gyorsétterem parkolójában környékezték meg áldozatukat, és egy iPad készüléket ajánlottak neki megvásárlásra. A táblagépért 300 dollárt kértek (az eredeti ára 500 dollár körül mozog). Az olcsó árat azzal magyarázták, hogy nagy tételben vettek táblagépeket. Mivel a nőnél nem volt elég pénz, azt mondta, csak 180 dollárt tud adni az eszközért. Az eladók gyorsan bele mentek az alkuba (már ez gyanús kellett volna legyen), átadták a FedEx-es dobozt, ami súlyra rendben volt, majd elhajtottak.

Mikor a nő később kinyitotta a csomagot, akkor jött rá, hogy az almás cég terméke helyett egy festett fadarab van a dobozban, hátoldalán az almával, előoldalán festett kerettel és böngésző, e-mail és iPhoto ikonokkal.

Tanulság? Soha ne vegyetek semmit, amit parkolóban, láthatóan nem legális úton kínálnak. Soha ne vegyetek semmit, aminek az ára túl szép, hogy igaz legyen. De ha mégis legyőzhetetlen kényszert éreznétek a vásárlásra, nyissátok ki a dobozt, és legalább nézzétek meg, mi az, amiért fizetnétek! 

0 Tovább

22 kamu üzletet találtak

Úgy látszik, még mindig van muníció a Kínában működő hamis Apple üzletek sztorijában. A BBC News például ma arról ír, hogy Kunming városában (ahonnan a történet kirobbant) összesen 22 (igen, huszonkettő!) ilyen nem hivatalos üzletet találtak. Az ázsiai ország lakói erősen rá lehetnek kattantva az Apple termékekre, ha a közel 7 milliós város el tud tartani 22 márkaboltot...

Miután a Kínában élő blogger, BirdAbroad bejegyzése a hamis Apple szaküzletről nemzetközi médiaszenzáció lett, a kínai hatóságok meglehetős gyorsasággal kezdtek el vizsgálódni az ügyben. Az első hírek még arról szóltak, hogy öt ilyen üzlet működik a régióban (ebből kettőt be is zártak), a kiterjesztett vizsgálat eredményeként azonban kiderült, valójában több mint négyszer annyi bolt használja engedély nélkül az almás cég logóját.

A kínai hatóságok figyelmeztették a boltok üzemeltetőit, hogy a helyi jogszabályok tiltják boltok, szaküzletek megjelenésének, kialakításának engedély nélküli másolását.

Az alábbi videóban bekukkanthattok egy ilyen hamis üzletbe, és néhány járókelő véleménye alapján megtudhatjátok, mit szólnak a vásárlók a feltételezett jogsértéshez.

1 Tovább

Hamisítják az Ikeát Kínában! FOTÓK!

A hamis Apple boltok után újabb hamis szaküzletek működésére derült fény Kínában. Ezúttal nem a cég nevét használja a kamu üzlet, de a világszerte ismert bútorbolt megjelenését, hangulatát utánozzák. Az 11 Furniture üzletnek még kínai neve is hasonló az IKEA kínai nevéhez ("Shi Yi Jia Ju" vs. "Yi Jia Jia Ju"), ráadásul minden megvan, ami a svéd áruházláncra jellemző: kék-sárga színvilág, hasonlóan berendezett szobák, minimalista étterem, ami ugyan nem húsgombócot, hanem kínai ételeket kínál, de még az apró kis ceruzákat is kihelyezik, amellyel a vevők feljegyezhetik a bútorok méreteit.

2 Tovább

Ötből kettő ál-Apple boltot már kiiktattak

Egy Kínában élő amerikai blogger bejegyzésétől volt hangos a múlt hét folyamán a számítógépes és mobilkütyük iránt is érdeklődő sajtó. Az ázsiai országban nem csak az Apple termékeket, de az üzleteket is hamisítják - fedte fel az író. Mi is megírtuk, hogy Kunming városában hamis Apple üzletek működnek, amelyet a BirdAbroad néven publikáló blogger alaposan dokumentált is.

A bejegyzés akkora port kavart, hogy a kínai hatóságok jobbnak látták azonnal vizsgálatot indítani az ügyben. A városban összesen öt ál-Apple boltot azonosítottak. Ezek közül kettőt már be is zártak, mivel nem volt működési engedélyük. Három esetében nem történt intézkedés, ezek ugyanis bár nem hivatalos szaküzletek, termékeik eredetiek, ráadásul van engedélyük kereskedelmi tevékenység folytatására.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek