Úgy látszik, még mindig van muníció a Kínában működő hamis Apple üzletek sztorijában. A BBC News például ma arról ír, hogy Kunming városában (ahonnan a történet kirobbant) összesen 22 (igen, huszonkettő!) ilyen nem hivatalos üzletet találtak. Az ázsiai ország lakói erősen rá lehetnek kattantva az Apple termékekre, ha a közel 7 milliós város el tud tartani 22 márkaboltot...

Miután a Kínában élő blogger, BirdAbroad bejegyzése a hamis Apple szaküzletről nemzetközi médiaszenzáció lett, a kínai hatóságok meglehetős gyorsasággal kezdtek el vizsgálódni az ügyben. Az első hírek még arról szóltak, hogy öt ilyen üzlet működik a régióban (ebből kettőt be is zártak), a kiterjesztett vizsgálat eredményeként azonban kiderült, valójában több mint négyszer annyi bolt használja engedély nélkül az almás cég logóját.

A kínai hatóságok figyelmeztették a boltok üzemeltetőit, hogy a helyi jogszabályok tiltják boltok, szaküzletek megjelenésének, kialakításának engedély nélküli másolását.

Az alábbi videóban bekukkanthattok egy ilyen hamis üzletbe, és néhány járókelő véleménye alapján megtudhatjátok, mit szólnak a vásárlók a feltételezett jogsértéshez.