Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fröcsögő vérrel ijesztik el a kalózokat

Ötletes trailerrel álltak elő egy új horror komédia alkotói: a szokványos kalózkodás elleni kliséket kikerülve vértől fröcsögő jelenetekkel illusztrálják a kalózkodás veszélyeit. A John Dies at the End trailere szerint a különböző fájdalmas halálnemek elkerülésére egy megoldás van, mégpedig a legális hozzáférés.

0 Tovább

Ezt keresték tavaly a BitTorrenten

Évösszegző bejegyzéssel indítjuk az évet, mégpedig a TorrentFreak listája alapján azt nézzük meg, mit kerestek tavaly a legtöbbet a BitTorrenten. A leggyakrabban használt keresőszavak ötvenes listája alapján egyértelmű, kalózfilmet néznének a legtöbben.

A TorrentFreak az év végén ezúttal is összeszedte a legtöbbet letöltött filmek és sorozatok listáját. Ezek mellett azonban még egy érdekes listát tett közzé, mégpedig a leggyakrabban használt BitTorrentes keresőszavakról. Bár központi adatbázis a BitTorrentes keresésekről nem áll rendelkezésre, jó közelítést ad a felhasználók preferenciáiról, hogy a három legnépszerűbb torrent oldal egyikén, a Kat.ph oldalán mire kerestek rá legtöbbször a tavalyi évben.

0 Tovább

Kétszer másfél millió dollár felnőtt filmek megosztásáért

Második alkalommal ítéli meg az amerikai bíróság egy felnőtt filmeket gyártó stúdió számára a kiszabható legnagyobb összegű kártérítést szerzői jogi jogsértési ügyben. Az elkövetők fizető vásárlóként fértek hozzá az utóbb engedély nélkül terjesztett filmekhez.

A Flava által használt kódsor

0 Tovább

Nem felelősek a szülők gyermekeik kalózkodásáért?

Egy német bírósági ítélet szerint nem vonhatók felelősségre a szülők, ha gyermekük a családi internet előfizetést használva kalózkodik. A bíróság szerint alapos ok nélkül a szülő nem köteles figyelni vagy szoftverekkel akadályozni, hogy mit csinál a gyerek a világhálón.

Az ügy még 2007-ben indult, amikor jogvédők észlelték, hogy egyetlen németországi IP-címről több mint 1100 kalóz zenét osztottak meg. Az ügyben nyomozás indult, amelynek során azonosították az IP-cím tulajdonosait, majd házkutatást tartottak az azonosított német házaspár otthonában. A helyszínen lefoglaltak egy számítógépet, amelyre kétféle fájlcserélő szoftver is telepítve volt. A számítógépről kiderült, hogy azt nem a házaspár, hanem akkor 13 éves fiuk használta. Bár a bizonyítékok egyértelműek voltak, a szülők nem voltak hajlandóak kártérítést fizetni a szerzői jogosultaknak, ezért bírósági ügy lett az esetből.

0 Tovább

Pitbullt töltenek le leggyakrabban a magyarok

2012 első félévére vonatkozó kutatás szerint az Egyesült Államokban Drake, Nagy-Britanniában Ed Sheeran, itthon Pitbull a legkeresettebb a kalózkodó internetezők között.

Digital Music Index címmel közölt riportot a Musicmetric, amely az év első felére vonatkozóan összegzi a fájlcserélési trendeket. A jelentés szerint januártól júliusig mintegy 405 millió zeneszámot töltöttek le BitTorrent protokollon keresztül az internetezők világszerte, amelyek 78 százaléka volt teljes album, a többi dal.

Az adatok szerint a vizsgált időszakban az Egyesült Államokban történt a legtöbb letöltés, összesen több mint 96 millió. A második helyezett Egyesült Királyságban 43 milliónál, a harmadik Olaszországban 33 milliónál is több letöltést regisztráltak. Az adatgyűjtés szerint Magyarország a 16. a legnagyobb letöltők sorában: a magyar internetezők 4,47 millió letöltést indítottak. Ezzel az adattal hazánk a 15. Görögországot követi (4,9 millió letöltés), a 17. Chilét pedig megelőzi (4,2 millió letöltés).

A Top20 letöltő ország és kedvencei (Forrás: BBC News)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek