Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hamis a 40 ezer darab antikvitás a kínai múzeumban!

Kínában a közelmúltban bezártak egy múzeumot miután kiderült, közel 40 ezer darabból álló, hivatalosan antikvitásokat bemutató kollekciója hamisítvány. A 2010-ben megnyitott intézmény császárkori vázáit például modern rajzfigurák ékesítik.

Hamis antikvitás

0 Tovább

Múzeumba került a TPB első szervere

A 2003-ban elindult The Pirate Bay kalózoldal egyik első szervere bekerült egy svéd számítástechnikai múzeum állandó kiállításának anyagai közé. A múzeum kurátora szerint a szerver a svéd informatikai történelem megkerülhetetlen része.

0 Tovább

Séta a bangkoki hamisítvány múzeumban

A bangkoki hamisítvány lelőhelyeket veszi számba az alábbi videó, aminek különösen az első részét ajánljuk: az alkotók bejárják a thai fővárosban található hamisítvány múzeumot.

0 Tovább

Díjazták a legmeggyőzőbb hamisítványokat

Egy nyár eleji bejegyzésünkben megemlékeztünk már a németországi hamisítványok múzeumáról, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Solingen városában működő Museum Plagiarius intézményéről. Ma a múzeum egy érdekes kezdeményéről számolunk be, egész pontosan arról, hogy a múzeum kurátorai nevezések alapján évről évre kiválogatják a legmeggyőzőbben sikerült hamisítványokat, rendszerint olyanokat, amelyek egyedi formatervezés alapján készült illegális másolatok.

A Plagiarius Awards keretében dizájnerek és gyártók nevezhetik termékeiket, illetve az ezek alapján készült jogsértő utánzatokat. A legjobbnak ítélt darabok bekerülnek a múzeum gyűjteményébe, és a nagyközönség által is megtekinthetővé válnak.

Az idei év "legsikerültebb" darabjait alább ti is megnézhetitek. Rögtön az első, a svájci Fortis órája, amelyet idén különdíjjal is jutalmaztak. Az eredeti és a hamis között ugyanis külsőre annyira minimális a különbség, hogy a specializálódott szakértőknek is nehéz megtalálni az eltérést. Nos, ti látjátok?

Fortis óra - balra az eredeti, jobbra a hamisítvány

0 Tovább

Plágium Múzeum: a német precizitás

A múlt héten mutattuk be nektek a thaiföldi hamisítvány múzeumot, most jöjjön a német párja, a Museum Plagiarius. A lenyűgöző német precizitással berendezett intézményt az 1977-ben alakult Action Plagiarius csoport hozta létre az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Solingen városában. A csoport célja, hogy felhívja a figyelmet a hamisítás és plagizálás káros hatásaira, különösen arra, milyen nehézséget okozhat a kisvállalkozásoknak és a tervezőknek. A múzeum tárlóinak összeállítása ugyanezt a koncepciót tükrözi. Nézzük.

Így néz ki a Múzeum kívülről (fotó: ©Carla Froitzheim, Solingen)

0 Tovább
«
12

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek