A bangkoki hamisítvány lelőhelyeket veszi számba az alábbi videó, aminek különösen az első részét ajánljuk: az alkotók bejárják a thai fővárosban található hamisítvány múzeumot.

Gyanítjuk, hogy valamiféle egyetemi feladatként készült a ma bemutatott videónk, amely a thai főváros hamisítvány kultúráját mutatja be. A készítők Bangkok több piacot, sőt bevásárlóközpontot is bemutatnak, mint ismert lelőhelyeket, hangsúlyozva, hogy a thai fogyasztók hagyományosan elfogadóak a hamisítványokkal szemben, és bár fontosnak tartják a minőséget, az olcsóbb ár miatt, inkább a hamisítványt választják.

Amit különösen érdekesnek találtunk, az a bangkoki hamisítványokat bemutató múzeum, ahol a videónak köszönhetően mi is tehetünk egy virtuális sétát. Ahogy a múzeumról szóló egy régebbi bejegyzésünkben írtunk, a tárlatot a Tilleke & Gibbins jogi cég alapította. A kiállított hamisítványok eredetileg jogsértési perben lefoglalt hamisítványok voltak, de a jogosultak képviseletét ellátó ügyvédek úgy döntöttek, hasznossá teszik ezeket. A cél az, hogy a látogatók figyelmét felhívják a globális problémára, és a közölt információkkal tudatosabb fogyasztói magatartásra ösztönözzék őket.