Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Crowdsourcing törvényről szavazhat a finn parlament

Összegyűlt az ötvenezer támogató szavazat, így a finn parlament elé kerülhet az a törvényjavaslat, amely a szerzői jog vonatkozásában fogalmaz meg új, enyhítő intézkedéseket. A fájlcserélést legalizáló jogszabálytervezetet nem politikusok, hanem a lakosság terjesztette elő.

0 Tovább

Orosz blokkolástól tart a Wikipédia

Oroszországban augusztus elsején lép hatályba egy új kalózkodás elleni törvény, amely blokkolhatóvá teszi az illegális tartalmakat kínáló weblapokat. A Wikipédia orosz csoportja szerint a törvény teoretikusan alkalmas arra, hogy a szabad enciklopédia oldalait is elérhetetlenné tegye.

0 Tovább

Nem védi szerzői jog a felnőtt filmeket Németországban?

Csúnya kudarcként könyvelheti el a felnőtt filmeket forgalmazó Malibu Media egy Németországban indított jogsértési eljárása eredményét: a müncheni bíróság ugyanis kimondta, a stúdió produkciói mellőzik a szellemi ötleteket, így nem védi őket szerzői jog.

0 Tovább

Peking az óriás gumikacsa szerzői jogaira fókuszál

Nemrég hagyta el Hongkong városát, de szeptemberben ismét kínai vizekre úszik a holland művész által tervezett hatalmas, sárga gumikacsa. Az alkotás a Pekingi Dizájn Hétre érkezik, amelynek szervezői bejelentették, kiemelt figyelmet kívánnak fordítani a gumikacsa szerzői jogainak védelmére.

Óriás a hongkongi Victoria kikötőben

0 Tovább

Törölték az európai felhasználók Megaupload fájljait

Twitter bejegyzések sorozatában ostorozta Kim Dotcom a LeaseWeb szerverszolgáltatót, miután kiderült, hogy utóbbi törölte a Megaupload által korábban bérelt 630 szerver tartalmát. A szolgáltató szerint egy évig senki nem mutatott érdeklődést a szerverek iránt, a cégnek viszont komoly anyagi teher ezek bevétel nélküli fenntartása.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek