Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alig van forgalma a legális RapidShare-nek?

Néhány hónap alatt a 150. helyről a 860. helyre esett vissza a nemzetközi webforgalmat listázó Alexa statisztikája szerint a RapidShare. A fájlcserélő oldal népszerűsége a kalózkodás elleni intézkedések szigorításával párhuzamosan csökkent. Kérdéses, hogy a cég túléli-e a legális váltást.

0 Tovább

Kalózkézen a Szex és New York írójának új könyve

Kalózkézre került Candace Bushnell új, még befejezetlen könyve, miután egy hacker feltörte az írónő postafiókját. A kalóz az új novella első 50 oldalát publikálta is.

Candace Bushnell (forrás: candacebushnell.com)

0 Tovább

Nyan Cat perli a Warnert!

Két ismert netes mém, a Nyan Cat és a Keyboard Cat kitalálói szerzői jogsértés vádjával pert indítottak a Warner Bros. és a 5th Cell Media ellen. Szerintük ugyanis a két macska figuráját a médiacégek illetéktelenül használják Scribblenauts című játékaikban.

Nyan Cat (Forrás: Know your meme)

1 Tovább

Jogsértésért büntették meg az Apple-t Kínában

Összesen 730 ezer jüan összegű kártérítés megfizetésére kötelezte a kínai bíróság az Apple-t, miután helyi írók könyveik illegális terjesztése okán pert indítottak a cég ellen.

0 Tovább

Legális vagy illegális?

Egy brit felmérés eredményei szerint komoly zavar van a helyi internetezők fejében arról, mi minősül szerzői jogsértésnek. Az adatok szerint sokan kalózkodnak, de a szerzői jogvédelmet is fontosnak tartják.

A kutatást a Wiggins jogi cég készítette 2500 brit internetező bevonásával.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek