Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Huszonnégy órás eltávolítást követel a webszolgáltatóktól Oroszország

Az orosz kulturális minisztérium törvényjavaslata szerint pénzbüntetés, átmeneti működés felfüggesztés, sőt szervereinek elkobzása fenyegeti azokat a webszolgáltatókat, amelyek 24 órán belül nem távolítják el a jogsértő fájlokat.

Szigorú szabályokat határozna meg az orosz kulturális minisztérium arra vonatkozóan, hogy a webszolgáltatók hogyan kezeljék az oldalukon elérhető szerzői jogot sértő fájlok eltávolítására vonatkozó kérelmeket. Ezek a hatályos jogszabályok szerint is kötelesek reagálni a panaszokra, a jövőben azonban komoly szankciókkal nézhetnek szemben, ha ezen kötelességüknek nem tesznek eleget.

0 Tovább

Máris tesztelgetik a Mega eltávolítási eljárását

Az internet történetében minden bizonnyal a Mega indulása az, amelyet talán a valaha volt legnagyobb figyelem övezett. Internetes szakértők, szakújságírók, felhasználók, és természetesen jogvédők hada lesi árgus szemekkel, hogy a szerzői jogsértés miatt eljárás alatt álló Kim Dotcom új projektje hogyan teljesít.

0 Tovább

Cseh kalózokkal pereskedik a LEGO

A cseh Kalózpárt ellen szerzői jogi és védjegyjogi jogsértés miatt indított pert a LEGO miután a mozgalom tagjai az építőjáték figuráit használták egy tavalyi kampányvideóban.

0 Tovább

Moziban filmezett a kalózkodó japán rendőr

A japán hatóságok őrizetbe vettek egy helyi rendőrt, aki egy anime vetítésre beülve videókamerával próbálta meg rögzíteni a filmet. A rendőr azzal védekezett, hogy a felvételt saját célra készíti.

0 Tovább

Betiltották a kamu hobbit filmet

Az amerikai bíróság ideiglenes tiltó végzést adott ki, amelynek értelmében nem kerülhet bemutatásra az Age of the Hobbits című produkció, mert az összezavarná a Peter Jackson által rendezett A hobbit - Váratlan utazás című mozi potenciális nézőit. A betiltott filmet egy olyan stúdió gyártotta, amely utánzat produkciók készítése miatt vált hírhedtté Hollywoodban.

Hobbit kontra Age of the hobbits

1 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek