Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Börtön jár a kínai Nobel-díjas könyveinek illegális terjesztéséért

Hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a kínai bíróság azt a férfit, aki a 2012-ben Nobel-díjjal jutalmazott író, Mo Jen könyveinek kalózkiadásaival kereskedett.

Mo Jen dedikál (Forrás: China Daily)

0 Tovább

Obszcén tartalom nem védhető szerzői joggal

Kudarcba fulladt a felnőtt filmeket készítő japán filmesek azon igyekezete, hogy az illegális tajvani terjesztőkkel szemben érvényesítsék szerzői jogaikat. A tajvani hatóságok ugyanis nem hajlandóak intézkedni az állítólag jogsértőkkel szemben, mivel egy korábbi bírósági kimondta, hogy obszcén tartalom nem védhető szerzői joggal.

Az évi közel húszezer filmet készítő japán felnőtt filmeseknek komoly fejtörést okoznak a tajvani illegális terjesztők, akik a stúdiók engedélye nélkül értékesítik, illetve sugározzák korhatáros tévé csatornákon a japán filmeket. Tajvanon a szerzői jogi törvény engedi a szerzői jog által védett tartalom le- és feltöltését, egyedül a nagyközönség felé való engedély nélküli terjesztést tartja illegálisnak. Ugyanakkor, míg az átlagos filmes, zenei és más művészeti tartalom többnyire kap jogvédelmet, a pornó már más lapra tartozik.

0 Tovább

Jótékony célra kérte a kártérítést a fotós

Jótékony célra kért kártérítést az a New York-i fotós, akinek alkotását engedély nélkül használta fel a Donna Karen New York (DKNY) üzletei kirakatának dekorálásához. A luxuscég 25 ezer dollárt adományozott a jogsértés kompenzálása okán egy fiatalokat segítő szervezetnek.

Humans of New York (forrás: facebook.com/humansofnewyork)

0 Tovább

Jogdíj vitába keveredett a Harlem Shake alkotója

A YouTube szerint napi 4000 új videót töltenek fel a felhasználók, amelyben a Harlem Shake első 30 másodpercére táncolnak az alkotók. Az új őrület zenei alapját készítő Baauer azonban vitába keveredett a szám eredetiségét illetően: két zenész ugyanis azt állítja, hangjuk engedély nélkül szerepel a dalban.

0 Tovább

Szerző jogvédőket perelne jogsértés miatt a The Pirate Bay

A The Pirate Bay, a kalózmozgalom zászlóshajója, amely fennen hirdeti a megosztás és a másolás szabadságát, úgy tűnik saját farkába harapott: szerzői jogsértés miatt perelni készül a finn kalózkodás elleni mozgalmat.

Kalózstílusú kalózkodás elleni kampányoldal

11 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek