Szállítólevele szerint háztartási dekorációs kellékeket tartalmazott a konténer, a röntgen azonban mást mutatott… Az Egyiptomban lefoglalt konténerből hamis katonai bakancsok, sátrak, pisztolytáskák is előkerültek.

Egyiptomi katonák (A kép csak illusztráció.)

Kínából érkezett az a teherhajó és szállítmány Egyiptomban, amelyet a szuezi kormányzóság hatóságai állítottak meg. A szállítólevél szerint háztartási dekorációs termékeket kellett tartalmazzon a lefoglalt konténer, de a röntgenvizsgálat során gyanúsnak találták, és felnyitás után kiderült, jogosan.

Az egyiptomi vámosok összesen egymillió font értékű hamis katonai felszerelést találtak a kínai konténerben: a tételes vizsgálat során 340 darab hamis felderítő sapka, 245 álcázáshoz használt katonai sapka, 653 fegyvertisztító készlet, több száz fegyvertok, valamint kulacsok, katonai sátrak, khaki színű gyakorlók és pólók kerültek elő. A konténerben egyébként találtak még hat karton üres töltényhüvelyt is.

Tekintettel az Egyiptomban uralkodó kényes belpolitikai helyzetre, és arra, milyen szerepet játszik mindebben a hadsereg, talán mondanunk sem kell, hogy ha a hamis egyenruhákkal ilyen vagy olyan politikai csoportok visszaélnek, annak beláthatatlan következményei lehetnek, amelyeknek az ártatlan civil lakosság látná legnagyobb kárát... 

(Via: Daily News Egypt; Kép: en.academic.ru)