Megközelítőleg ötmillió font értékű hamis terméket foglaltak le a brit hatóságok Felixstowe kikötőjében az elmúlt két hónapban. A hamisított csizmák, kozmetikumok, táskák a karácsonyi piacra érkeztek.

A brit hatóságok szerint az elmúlt hetekben kimutathatóan fellendült a hamisítványok forgalma, ami azt jelzi, hogy az illegális kereskedők aktívan készülnek a karácsonyi bevásárlási lázra. Az elmúlt két hónapban például Felixstowe, Anglia legnagyobb konténerkikötőjében ötmillió font értékű hamisítvány került elő, amelyek, ha elkerülik a határőrök figyelmét, karácsonyi ajándékként végezhették volna. A kikötőben több ezer pár hamis UGG csizma és ezernyi hamis Louis Vuitton táska került elő hamis márkajelzésű Adidas, Gucci, Disney, Lacoste, Giorgio Armani és Hello Kitty termékek mellett.

Nem Felixstowe kikötője volt az egyetlen, ahol a közelmúltban nagyobb karácsonyi fogásokra bukkantak. Manchesterben egy egész konténernyi hamis Hermés táskát találtak, míg a Heathrow repülőtéren 300 darab hamis Dr Dre fejhallgató, 5000 darab hamis Nokia telefontöltő, sőt 1 millió font értékű hamis Calvin Klein alsónadrág került elő. 

A hatóságok a lefoglalások kapcsán arra kérik a vásárlókat, ne dőljenek be a túlságosan is kedvezőnek tűnő üzleteknek, hiszen a hamisítványok nem csak gyengébb minőségűek, de minőségi ellenőrzések híján potenciálisan veszélyesek is.

(Via: EADT24)