Az Európai Bizottság és az Egyesült Államok bejelentése szerint a tárgyalásban résztvevő országok képviselői véglegesítették a nemzetközi Hamisítás Elleni Kereskedelmi Egyezmény (Anti-Counterfeit Trade Agreement, ACTA) szövegét, amely a hamisítás és a kalózkodás elleni küzdelmet kívánja hatékonyabb alapokra helyezni.

Az ACTA-val kapcsolatos tárgyalásokat, néhány nyitott kérdés fenntartása mellett ez év októberében, Tokióban zárták le az USA, az EU, továbbá, Ausztrália, Kanada, Japán, Új-Zéland, Szingapúr, Dél-Korea, Svájc, Marokkó és Mexikó képviselői. Az elmúlt hetekben a tárgyalók a megmaradt kérdéseket is rendezték, igaz, az egyezmény életbe lépése még az egyes államok jóváhagyásához és ratifikációjához kötött. Az EU és 27 tagállama esetében ez a folyamat, akár egy évig is eltarthat, míg a Reuters értesülései szerint az Egyesült Államok elnöke nemzeti konzultációt kíván kezdeményezni arról, aláírja-e a dokumentumot.

A lezárt szöveget a tárgyaló felek (ezúttal) azonnal nyilvánosságra hozták. A dokumentum elérhető például az Európai Bizottság kereskedelmi honlapján itt, vagy az USA kereskedelmi képviselőjének oldalán itt.